Vic acull el XX Congrés Internacional d'Història de la Medicina Catalana

Els actes d’inauguració i de cloenda van a càrrec dels doctors Miquel Vilardell i Antoni Bayés

Redacció
08 de juny del 2018
Actualitzat el 10 de juny a les 19:47h
Vic acull a partir d’aquest divendres i fins diumenge el 20è Congrés Internacional d’Història de la Medicina Catalana. La part central de l'activitat té lloc a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC. El Congrés vol propiciar una nova i valuosa aportació dels historiadors als coneixements dels temes relacionats amb la salut de la població. Els temes que es tracten són molt amplis i estan relacionats en bona part amb la història de la medicina, sense oblidar altres disciplines afins en el camp de les ciències de la salut, com ara la infermeria i la veterinària. 

Les sessions acullen dues lliçons magistrals en els actes d’inauguració i de cloenda a càrrec dels doctors Miquel Vilardell i Antoni Bayés, que són obertes al públic i que tenen lloc a la mateixa Facultat i a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, respectivament. Hi ha tres taules rodones, una vintena de pòsters i més de seixanta comunicacions orals. Cal destacar l’aportació de les principals figures entre els historiadors de la medicina al nostre país com Jacint Corbella, Josep M. Calbet, Lluís Guerrero, Jaume Mercant, Josep M. Vilaseca, Miquel Bruguera... entre altres, sense oblidar els historiadors locals Maties Ramisa, Santi Ponce o Pasqual Bernat, que han fet una senyalada incursió en aquest tipus d’història.  

Amb l’objectiu d’apropar el Congrés a la ciutat, s’han programat dues exposicions sobre temes de medicina al Casino de Vic, seu de l’Ateneu, i al Museu Episcopal. En resum un esdeveniment que promet situar-se com una de les manifestacions científiques més destacades del nostre país.
 

Consulta tota la programació

Arxivat a