Vic

Vic engega un programa per rehabilitar els pisos buits amb subvencions de 15.000 euros

El programa InVic vol potenciar que els propietaris s'acullin a la borsa de lloguer social | També s'adhereixen la iniciativa per allotjar estudiants universitaris

per Carles Fiter, Vic | 7 de juny de 2018 a les 15:41 |
Reunió de la Taula d’Habitatge impulsada per l’Ajuntament de Vic | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Vic ha posat en marxa des del maig passat un programa per rehabilitar els pisos buits de la ciutat. El programa InVic ofereix subvencions als propietaris perquè puguin oferir els pisos a la borsa de lloguer assequible. Així ho explicava el regidor d'Habitatge, Titi Roca, destacant que s'hi poden acollir pisos que formen part de la ciutat antiga (casc antic i eixample Morató), que tinguin més de 25 anys d'antinguitat i que estiguin desocupats. La subvenció és d'un màxim total de 15.000 euros (20% aportats per l'Ajuntament) per propietari i pis, i s'hi poden acollir fins al 31 de juliol.

Tal com destacava Roca, hi ha una partida de 100.000 euros aquest any i es preveu que se n'hi destinin 150 mil l'any que ve. Tot i que està destinat a persones físiques, no tanquen la porta a obrir-ho també a persones jurídiques, ja que fins ara la majoria de peticions han estat en aquest sentit. A Vic hi ha uns 2.000 pisos buits, dels quals 900 són a la ciutat antiga.


Aquesta iniciativa de "responsabilitat social" i que "dona vida" a la ciutat es complementa amb les línies de subvencions del pla barri i el programa "Només depèn de tu". Aquest fa referència a una campanya per fomentar la borsa del lloguer assequible. Tal com explicava Roca, en aquesta iniciativa no s'ha arribat prou al propietar i per això es volia reforçar amb l'InVic. D'altra banda, poden optar a les subvencions del Pla de Barris aquells pisos de la zona antiga que volen rehabilitar façanes i cobertes.

Lloguer d'habitacions per estudiants


D'altra banda, Roca ha exposat que Vic s'ha adherit el programa d'allotjament d'estudiants de les universitats i centres de recerca de Barcelona (la UVic-UCC en forma part), creat pel Barcelona Centre Universitari (BCU) de la Fundació Bosc i Gimpera. "Va destinat a gent gran que estigui sola o famílies monoparentals", deia el regidor remarcant que a partir d'ara hi ha aquest mecanisme a disposició. Roca també ha destacat el programa d'acompanyament a les comunitats de veïns de la ciutat.

Per la seva banda, la cap de l'Oficina d'Habitatge de Vic, Míriam Foradada ha remarcat que un mateix propietari es pot acollir a la línia de subvencions del Pla de Barris i al programa InVic; és a dir, arreglar la façana del pis i també per dins. A més, tots els que s'acullin a aquests programes tenen descomptes en l'IBI (Impost de Béns Immobles). Foradada destacava que l'Oficina té 257 habitatges acumulats a la borsa i que es considera "un èxit" perquè no ha baixat com en moltes altres poblacions.
 

El regidor d'Habitatge, Titi Roca i la cap de l'Oficina d'Habitatge de Vic, Míriam Foradada. Foto: Adrià Costa

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació