Treballadors de Le Porc Gourmet començaran una vaga indefinida el 18 de juny

CCOO i UGT han registrat la convocatòria pels dos centres que el Grupo Jorge té a Catalunya, després d'anunciar que s'està plantejant traslladar l'activitat productiva fora del territori

L'escorxador Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga
L'escorxador Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga | Josep M. Montaner
Redacció
06 de juny del 2018
Actualitzat a les 12:03h
Els sindicats CCOO i UGT han registrat aquest dimecres al Departament de Treball la convocatòria d'una vaga indefinida a tots els centres de treball que l'empresa càrnia Grupo Jorge té a Catalunya. Es preveu que la parada comenci el proper 18 de juny, des de les 12 de la nit. Aquest fet es produeix depsrés que la companyia hagi anunciat que està estudiant la possibilitat de traslladar l'activitat productiva fora del país. El trasllat podria afectar uns 1.400 llocs de treball que el grup té en els centres de Le Porc Gourmet, a Santa Eugènia de Berga, i a Mollerussa (Pla d'Urgell).

"L'objectiu de la vaga és que el Grupo Jorge es faci entrere de les pretencions anunciades", diuen en el text. El representant de la federació d'indústria de CCOO, Jesús Ribera, ha exigit a l'empresa que segui a parlar en una mediació amb Treball. "Hem d'esperar un parell de dies" la reacció de l'empresa, ha dit, si no rectifiquen mantindran la vaga indefinida convocada a partir del 18 de juny.

Els dos sindicats també demanen a Treball que no consenteixi les "amenaces" de deslocalització del Grupo Jorge i s'impliqui en el conflicte amb l'empresa càrnia. "No podem admetre cap amenaça de cap empresa i l'administració menys i més quan amenacen perquè no volen complir una llei catalana", ha dit la representant de la federació d'indústria de la UGT, Alícia Buil, en referència a la llei de cooperatives.

"Quins són els treballadors que han de fer vaga? Capatassos, comandaments intermedis, personal d'administració...aquelles persones que no maten porc però fan funcionar les empreses, entre els quals tenim afiliats", assegura Ribera. Segons els sindicats, només un centenar de treballadors són plantilla del Grupo Jorge, que són els que estan cridats a fer l'aturada. "És el millor que poden fer perquè el grup no marxi", ha dit el representant sindical, que ha puntualitzat que també han "d'anar a l'empresa i explicar-ho" a l'altre miler de treballadors de la companyia. Cal destacar que, per exemple, a Le Porc Gourmet no hi ha ni comitè d'empresa.

Els representants dels sindicats registrant la vaga al Departament de Treball. Foto: Twitter FICCOOCat