Una sèrie de reportatges d'«El 9 nou», menció especial al Premi Josep Maria Planes

El treball de Dolors Altarriba mostra la situació irregular dels treballadors dels escorxadors d'Osona

Redacció
06 de juny del 2018
La periodista d'El 9 nou, Dolors Altarriba, recollirà aquest dijous, a Manresa, la menció especial del VI Premi Josep Maria Planes per una sèrie de reportatges sobre la situació laboral dels escorxadors d'Osona. El treball mostra la situació irregular dels treballadors i en denuncia les conseqüències salarials i de condicions de treball. D'altra banda, també es farà una menció pel documental Nues, de Susanna Barranco. Es tracta d'un treball de recerca que dona veu a dones treballadores del sexe que sovint es veuen abocades a una vida precària i de misèria.

Els guanyadors del guardó són els periodistes del diari Ara Xavi Tedó i Laia Vicens pel treball d'investigació publicat en format llibre amb el títol d'Operació urnes, i que fou un dels èxits d'aquest Sant Jordi. El jurat ha destacat tant la profunditat del treball de recerca com la crònica periodística, que inclou una narració àgil, el testimoni de voluntaris i el manteniment de l'anonimat dels protagonistes.

El premi Josep Maria Planes és convocat per la Fundació Independència i Progrés i la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya amb l'objectiu de reivindicar el periodisme d'investigació i la figura del periodista manresà Josep Maria Planes (1907-1936). El jurat enguany ha estat format per personalitats destacades del món de la comunicació, Josep Gifreu, Teresa Carreras, Vicenç Villatoro, Neus Bonet, Jordi Finestres, Enric Badia i Joan Badia, com a secretari.

L'acte de lliurament tindrà lloc aquest dijous, a les 8 del vespre, a l'Espai Òmnium, de Manresa, i s'obrirà amb un diàleg sobre "El panorama mediàtic en català" entre el professor, assagista i periodista Josep Gifreu i el periodista i membre de la junta de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes Salvador Redó. Gifreu ha estat el guanyador del Premi d'Assaig Irla 2018 amb el treball "El quart poder i la independència. La batalla mediàtica en els "fets d'octubre"".
 

Laia Vicens i Xavi Tedó en una recent tertúlia a Manresa on van presentar el seu treball Foto: Xavier Serrano