Oriol Guixà, nou president de l'Institut Europeu del Coure

Durant dos anys el president i conseller delegat de la Farga presidirà l'ens que gestiona un pressupost anual de 10 milions d'euros

Redacció
01 de juny del 2018

Oriol Guixà, en una imatge d'arxiu. Foto: Josep M. Montaner


Oriol Guixà, president i conseller delegat de La Farga, ha estat nomenat president de l'European Copper Institute (ECI) per un període de 2 anys. Amb seu a Brussel·les, l'ECI coordina tot el sector de la indústria del coure en temes relacionats amb regulacions de normes i programes de desenvolupament de mercat.

Aquesta institució és un referent en el món del coure a nivell europeu i anualment està dotada amb un pressupost de 10 milions d'euros i amb un equip humà de 37 persones. L'acte de presa de possessió va ser el passat 20 d'abril a la seu de la institució.

Tal com expliquen en una nota, Guixà, amb més de 35 anys d'experiència en aquest sector, encara el repte com "una oportunitat per aportar coneixement en un sector que m'apassiona, de poder desenvolupar nous programes i alhora treballar de valent per a millorar aspectes de regulació".

L'ECI va ser creat el 1996 i amb l'objectiu de desenvolupar i defensar els mercats a on s'utilitza el coure i alhora els valors afegits d'aquest metall pel desenvolupament sostenible de la societat.