​Espinelves estrena un mercat artesanal i amb producte de Km 0 amb una quarantena de paradistes

La primera edició serà aquest diumenge de dos quarts de deu del matí fins a dos quarts de tres de la tarda i també comptarà amb un concert a l'interior de l'església romànica

Redacció
31 de maig del 2018
L'Ajuntament d'Espinelves posa en marxa aquest diumenge, 3 de juny, un mercat artesanal i de Km 0 que arrenca amb una quarantena de paradistes d'Osona i La Selva. El municipi, que es troba a cavall de les dues comarques, pretén crear un esdeveniment cada primer diumenge de mes per atraure el poble famílies i visitants curiosos. El regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Geli, ha explicat a l'ACN que el visitant podrà trobar-hi des de productes ecològics i de proximitat com fruites, verdures i embotits locals, però també artesania, joies, "patchwork" i mostres d'oficis com els ceramistes o vidriers. Segons Geli, la idea és "fer que el visitant tingui un motiu no només per venir a veure'ns i marxar, sinó per quedar-se al poble durant un matí". Un altre dels atractius de la jornada serà un concert amb taquilla inversa de Bernat Riera a l'interior de l'església romànica, a la 1 del migdia.

Cada desembre, la Fira de l'Avet d'Espinelves es converteix en tot un revulsiu per aquest petit municipis osonenc de poc més de 200 habitants. Durant deu dies, artesans i visitants omplen el poble amb un gran mercat nadalenc que atrau milers de persones per aquelles dates. La resta de l'any, però, és molt diferent, i Espinelves recupera la calma i la tranquil·litat que caracteritzen aquesta vila en ple Montseny. Però per ajudar a trencar amb aquesta dinàmica i donar valor afegit a les visites que durant els caps de setmana atrau el poble, s'ha decidit crear un mercat amb producte artesà i de Km 0 que s'instal·larà a la plaça de les Quinzenades i en altres espais molt propers.

El regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Geli, ha explicat que la idea va sorgir d'una nova veïna d'Espinelves, emprenedora, que veia que calia donar "alguna cosa més" al visitant. Geli ha explicat que, fins ara, "la gent ve al poble, fa la volteta, visita l'església, potser es queda a dinar a algun dels restaurants, però aquí s'acaba". Per donar-li la volta i crear aquest valor afegit, es pretén fer passar una "bona estona" a tota la família, no només que puguin comprar còmodament, sinó que també s'ho puguin passar bé, amb activitats pels més petits, exposicions i música.

Geli creu que l'experiència que han anat adquirint amb els anys gràcies a la Fira de l'Avet els servirà per tirar endavant la proposta d'aquest mercat. Amb tot, el regidor ha dit que s'ha establert uns mesos de prova, per observar com funciona, almenys fins al desembre, i valorar-ne la continuïtat.

El mercat tindrà 37 parades en la primera edició, que probablement aniran variant, i que representen una mica més de la tercera part de les que es troben per la Fira de l'Avet. Vins, verdura, fruita de la zona, embotits artesans, Formatges d'Espinelves, oli, elaboració de pa amb un forn de llenya, "food trucks" o un estand de la Cervesa del Montseny són algunes de les propostes gastronòmiques. D'altra banda, també s'hi podrà comprar decoració de la llar, joies, quadres, art floral o roba i complements, entre d'altres.