Fàbrega també respon la carta de Millo: «Vostè no ens representa»

L'alcalde de Sant Pere i diputat de la Diputació li diu que encara promocionarà que es pengin més llaços grocs

Redacció
31 de maig del 2018
Actualitzat a les 8:39h
Més respostes per la carta del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. La setmana passada va enviar una missiva als alcaldes de Catalunya per demanar-los que mantinguin la "neutralitat" als espais públics. Alcaldes d'Osona ja l'han començat a rebre i la majoria li contesta de manera contundent.

Ja l'han respost el de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire; el de Sobremunt, Albert Güell; i el de Santa Eulàlia de Riuprimer, Àngel Torres, entre altres. Aquest dimarts ho va fer l'alcalde de Sant Pere de Torelló i diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega.

En la carta, li etziba que "mai s'ha preocupat de les necessitats reals dels nostres pobles i ciutats" i posa com a exemple que només s'ha dirigit a ell "en comptades ocasions" i sempre pel mateix tema i les mateixes formes: "amenaçant per evitar que recolzés el Referèndum de l'1 d'Octubre, denunciant-me per si tenim o no la bandera espanyola penjada al balcó del nostre Ajuntament, incitant a que se m'investigui com a alcalde per haver signat el Decret de l'1 d'octubre i haver deixat votar a les dependències de la nostra escola".

A més, afegeix que "el que encara és més greu" és el suport a les accions repressives impulsades pel seu govern contra les reivindicacions pacífiques i democràtiques dels ciutadans de Sant Pere.

Per això, "vostè a nosaltres ja no ens representa". Alhora aprofita per dir-li que "no només no faré cas del que demana, sinó que promocionaré que se'n posin més". Fàbrega li demana que traslladi la seva posició al president del govern espanyol així com també "al seu estimat monarca".
 
CARTA
Benvolgut senyor,
Per la present em poso en contacte amb vostè per a retornar-li la carta que el passat dimarts 22 de maig em va enviar per correu electrònic.
El motiu del meu retorn és que vostè com a representant del Govern Espanyol del Regne d'Espanya a Catalunya, mai s'ha preocupat de les necessitats reals dels nostres pobles i ciutats: ocupació, educació, sanitat, atenció a la Gent Gran, habitatge... Vostè únicament s'ha dirigit a mi, com alcalde de Sant Pere de Torelló, en comptades ocasions i sempre per tractar el mateix tema i amb les mateixes formes: amenaçant per evitar que recolzés el Referèndum de l'1 d'octubre, denunciant-me per si tenim o no la bandera espanyola penjada al balcó del nostre Ajuntament, incitant a que se m'investigui com a alcalde per haver signat el Decret de l'1 d'octubre i haver deixat votar a les dependències de la nostra escola JM Xandri i el que encara és més greu, donant ple recolzament a les accions repressives i amenaçadores impulsades pel seu govern,contra les reivindicacions pacífiques i democràtiques dels ciutadans de Sant Pere, dels CDR, de l'ANC i d'Òmnium Cultural.
És doncs per tot això exposat, i perquè vostè a nosaltres ja no em/ens representa, degut que bona part del poble de Sant Pere ha desconnectat de l'Estat Espanyol tal i com ho van manifestar, votant democràticament, en totes les darreres comeses electorals, que li retorno la seva carta on em demana imparcialitat respecte el que vostè anomena "simbologia partidista" i que entenem fa referència als llaços grocs, pancartes a favor dels presos i exiliats polítics... alhora que aprofito per dir-li que no només no faré cas del que demana sinó que promocionaré que se'n posin més com a acte de lluita contra l'activitat repressiva que el govern que vostè representa exerceix contra la majoria del poble de Catalunya, un poble que ha actuat i actua pacíficament i democràticament.
M'acomiado de vostè demanant-li em faci el favor de manifestar la meva posició al president del govern d'Espanya així com també al seu estimat monarca.
Cordialment,