​Manlleu acull la festa de l'aprofitament i Dinar de llençats aquest diumenge

La plaça Fra Bernadí acull la jornada des de primera hora del matí

Redacció
30 de maig del 2018
La plaça Fra Bernadí acull aquest diumenge, 3 de juny, la festa de l'aprofitament i Dinar de llençats. Es tracta d'una jornada lúdica i participativa que s'omplirà d'activitats relacionades amb el reciclatge, la reutilització i el malbaratament alimentari. La festa finalitza amb un gran dinar d'aprofitament i solidari en benefici del banc d'aliments "El Sarró".

Tal com explica l'Ajuntament, a la iniciativa pionera hi col·laboren un centenar de voluntaris, 20 associacions i entitats i més de 50 comerços de forma desinteressada, amb l'objectiu de crear consciència en els models de consum que genera el malbaratament.

Les activitats començaran a partir de les 9 del matí quan els voluntaris triaran, netejaran i cuinaran els aliments rescatats, que tot i ser comestibles, estan fora del circuit comercial perquè estan massa madurs o amb dates de caducitat molt curtes. Aquests aliments es recolliran dels comerços de la ciutat els dies 31 de maig i 1 i 2 de juny. Per participar en aquest àpat popular, solidari i gratuït, per a reivindicar el valor dels aliments, cal portar, a canvi, aliments de llarga durada pel Banc d'aliments "El Sarró", plat, got, coberts i taula i cadires.

Des de les 11 h del matí es celebraran diverses activitats lúdiques i gratuïtes relacionades amb la reutilització i reciclatge de residus i el malbaratament alimentari, com tallers de transformació de roba, taller d'elaboració de sabó líquid, taller de reparació i reutilització de mobiliari, etc.

També Mercat de llençats

Simultàniament també es durà a terme un "Mercat de llençats" on es podrà fer intercanvi de tots aquells objectes que ja no utilitzem però que tenen una vida útil per a algú altre. Qualsevol entitat o associació de la ciutat pot participar-hi amb el seu propi estand, amb l'única condició que la moneda sigui l'intercanvi o la moneda pròpia de la festa, el "llençat". El Mercat d'intercanvi de roba de segona mà "Tenim roba estesa" també obrirà les seves portes a l'espai ExPress d'11 a 13h.

En les dues edicions anteriors, realitzades l'any 2016 i l'any 2017, es van rescatar 600 kg d'aliments frescos i cuinats, 50 kg de roba i es van aportar al Banc d'Aliments 666 kg de productes secs.
Arxivat a