Creacció obté un finançament rècord per part de la Diputació

L'aportació global en subvencions és de 909.874 euros i el programa que més sobresurt és Ocupació per a la Indústria Local, amb 425.000

Redacció
30 de maig del 2018
Creacció ha estat capaç de captar subvencions de la Diputació de Barcelona per un valor superior als 900.000 euros, el rècord d’aportació des del naixement de l’agència. Això suposa un increment de 370.000 euros respecte als ajuts concedits el 2017. La majoria dels projectes es treballen de manera conjunta amb el territori, concretament amb set ajuntaments (Centelles, Manlleu, Masies de Voltregà, Roda de Ter, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Pere de Torelló i Vic) i quatre ens supramunicipals (Consell Comarcal d’Osona, Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, Consorci del Lluçanès i Mancomunitat La Plana).

D’aquests recursos, l’agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement d’Osona en gestionarà directament 691.000 euros i els ens territorials, 218.000. La majoria dels projectes són d’execució conjunta, es comparteix els projecte i els objectius. El finançament atorgat permetrà seguir treballant projectes d’envergadura vinculats al suport a l’emprenedoria i l’empresa, o bé el desenvolupament d’eines dedicades a l’atenció als emprenedors. S’obriran noves línies de treball com impulsar la innovació a les empreses, captar projectes al territori (Invest in Osona) o bé analitzar i millorar l’encaix entre les necessitats d’incorporació de personal de les empreses i les persones a l’atur. 

Ocupació per a la Indústria desperta vocacions i encaixa necessitats d'empresa i aturats

D’entre totes les iniciatives sobresurt el projecte d’Ocupació per a la Indústria Local a Osona, amb una quantia aprovada de 425.000 euros de subvenció. En aquest cas, és un projecte de dos anys de durada (2018-20), que en l’anterior convocatòria (2016-17) va tenir el suport de la Diputació amb un ajut de 217.000 euros, la qual cosa suposa que ara s’hagi pràcticament duplicat. Aquest és un projecte adreçat al sector metall-mecànic i que aborda des del treball de despertar vocacions industrials en els joves fins a la intermediació entre aturats i empresa. En el darrer cas, es tracta de facilitar la incorporació de persones a l’atur no especialitzades en el sector a través de formació a mida que es dissenya conjuntament amb l'empresa.