Les aplicacions més recents de la fotònica, aquest dijous a l'Àgora d'opinió

La conferència va a càrrec del director de l'ICFO Lluís Torner

Redacció
29 de maig del 2018

Lluís Torner Foto: Creacció


Aquest dijous arrenca una nova edició de l'Àgora d'opinió, que tindrà lloc a la sala Sert de l'edifici El Sucre de Vic. Lluís Torner, fundador i director de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), serà el ponent convidat. Com en les darreres edicions, el format serà àgil, en forma de matinal amb esmorzar inclòs. Es tracta d'un fòrum que té com a objectiu enfortir vincles entre l'emprenedoria, la universitat, l'empresa i l'administració.

La xerrada de Lluís Torner porta per títol "Recerca de frontera: futur i aplicacions de la fotònica". Es parlarà de recerca pionera, "que encara no ha fet ningú més al món", aclareix Torner, conegut pels seus dots divulgatius. És catedràtic en Física i ha estat guardonat amb la Medalla Narcís Monturiol el 2009, el Premi de Lideratge de l'àmbit global de l'Optical Society of America el 2011 i el Premi Nacional de Recerca l'any 2016. El centre que dirigeix, amb seu a Castelldefels, és considerat líder internacional en el seu àmbit de recerca.

La benvinguda institucional anirà a càrrec de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i la presentació del ponent la farà el primer tinent d'alcalde i president de Creacció, Josep Arimany.