Ciutadans reclama a l'Estat que es retirin llaços grocs d'ajuntaments d'Osona

Vic i Manlleu són dos dels trenta municipis denunciats de la comarca i del Vallès Oriental

La façana de l'ajuntament de Vic, amb l'estelada, el llaç groc i la pancarta.
La façana de l'ajuntament de Vic, amb l'estelada, el llaç groc i la pancarta. | Aj. de Vic
Redacció
29 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:42h
Ciutadans (Cs) reclama a l’Estat que es retirin pancartes i llaços grocs a favor dels presos de les façanes d'ajuntaments d’Osona. La formació taronja ha presentat un escrit a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya demanant que es retiri la “simbologia partidista” d’una trentena de municipis d’Osona i del Vallès Oriental. Entre aquests hi consten el de Vic i Manlleu.

Tal com expliquen en una nota, el coordinador d’Osona i el Vallès Oriental, Manel Losada, considera que “són símbols partidistes que vulneren principis d’objectivitat i neutralitat política” de les administracions pública. Alhora remarca que la qualificació de “presos polítics” busca distorsionar la realitat i s’utilitza la façana com “altaveu”.

Comparen els llaços amb els cartells de presos d’ETA

Aquesta demanda es basa en la juridsprudència del TSJ basc contra cartells de presos d’ETA en la qual s’argumenta que aquestes pancartes i símbols “suposen una infracció dels principis d’objectivitat i neutralitat política que ha de regir les administracions públiques”.

Per la formació, tenir aquestes pancartes i llaços gros suposa “l’assumpció i responsabilitat del consistori”, ja que “infringeixen els principis de neutralitat política i d’objectivitat al servei de l’interès de tots els veïns”, apunta Losada.

Arxivat a