VÍDEOS Milers de persones recorden Marta Rovira en un emotiu acte a Vic

La plaça de la Catedral acull concerts i parlaments durant més de set hores

Pancarta en solidaritat amb Marta Rovira a Vic
Pancarta en solidaritat amb Marta Rovira a Vic | ANC
Redacció
26 de maig del 2018
Actualitzat el 27 de maig a les 8:18h
Milers de persones s'han aplegat aquest dissabte a Vic per homenatjar la veïna Marta Rovira, exiliada a Suïssa. El Moviment 30/03, nascut per donar suport a Joan Coma, ha organitzat un acte en solidaritat amb la secretària general d'ERC, exiliada a Suïssa. L'acte compta amb la col·laboració de diferents entitats de la ciutat, a més de partits polítics.

Ha estat un acte multitudinari que ha omplert les places de la Catedral i del bisbe Oliba i on s'ha fet una botifarrada, nombrosos concerts i diversos parlaments que han estat acollits amb crits de "llibertat!". El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie o l'ex-conseller de Justícia Carles Mundó han dedicat unes paraules a Rovira des de la seva ciutat natal.

Torrent ha estat contundent i ha proclamat que "no defallirem ni un moment fins que siguin lliures, fins que acabi aquesta injustícia a la qual ens estan sotmetent". Per la seva banda, Mundó ha volgut refermar-se en la idea que "són temps convulsos i complicats, però mai ens faran perdre la il·lusió de guanyar definitivament el nostre futur" i ha destacat que "el que fem avui aquí és molt important. És no normalitzar la injustícia ni la força que s’imposa a la raó, però és evident que la raó s’acabarà imposant"

A la roda de premsa de presentació de l'acte, la regidora d'ERC a Vic, Marta Balasch, va afirmar que "Marta Rovira segueix ferma amb les seves conviccions i defensant el que ha defensat sempre: els drets humans". 
 
Arxivat a