​Tradició i cultura catalana, aquest dissabte a Sant Hipòlit de Voltregà

El municipi estrena la primera edició d’aquesta jornada, a més de celebrar la Festa de la Vellesa

Redacció
24 de maig del 2018
Sant Hipòlit de Voltregà acull aquest cap de setmana, 26 i 27 de maig, la primera edició de la jornada Voltracat (Voltregà-tradició-catalana). Els carrers del municipi s’ompliran de tradició i cultura catalana amb activitats per a totes les edats. Amb aquest acte, l’Ajuntament vol retre homenatge als Fets de la Gleva de 1714.

El dissabte la Colla de Diables del Voltreganès donaran el tret de sortida a la jornada amb l’ofrena floral al monument 1714 situat a la plaça d’Anselm Clavé. Al llarg de tot el dia hi ha actes com un campionat de botifarra, ballada de sardanes i un tast per a amants de la cervesa catalana, entre moltes altres activitats.

Cal destacar com acte principal, el concert de Cançó Catalana amb Joan Crosas, dels Esquirols i altres músics del Collsacabra, que rememorarà a través de la música i la lectura els fets succeïts el 1714. Serà a les 19.30 hores. Clourà els actes de dissabte un Sopar groc a la Pista i la Festa per la llibertat.

Festa de la Vellesa al diumenge

D’altra banda, també se celebra la Festa de la Vellesa al diumenge. Començarà amb la missa solemne cantada pel cor de la Veu de Sant Hipòlit de Voltregà i amb el dinar de germanor. Clourà el dia el concert i ball amb Boogie – Woogie, que organitza el cor la Veu de Voltregà.
 

Cartell de l'acte