Convoquen un premi a la Innovació educativa pel 40è aniversari de l'Escola de Mestres de la UVic

Està dotat amb 3.000 euros i va adreçat a mestres titulats per la UVic que tinguin un projecte innovador que es pugui aplicar en escoles bressol, d’educació infantil i primària

Redacció
24 de maig del 2018
Actualitzat a les 9:38h

Durant l'acte de celebració a l'Atlàntida el divendres passat. Foto: UVic-UCC


Coincidint amb el 40è aniversari de l’Escola de Mestres d’Osona, embrió de l’actual Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, l’entitat que agrupa els antics alumnes de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, U Alumni, juntament amb l’Obra Social la Caixa, han convocat el “Premi U Alumni. 40 anys de l’Escola de Mestres”.

El premi, destinat a professorat titulat a la UVic, té la finalitat d’impulsar el desenvolupament d’un projecte d’innovació educativa que millori els processos d’ensenyament-aprenentatge de l’alumnat a qui s’adreça. El guardó tindrà un únic projecte guanyador que obtindrà una ajuda econòmica de 3.000€ per al seu desenvolupament. 

Segons el president d’U Alumni, David Griera, “es tracta d’un premi extraordinari, que entronca amb la voluntat de renovació pedagògica amb què va néixer l’Escola de Mestres l’any 1977”. D’acord amb les bases de premi, s’hi podran presentar mestres titulats a la UVic membres d’U Alumni, que tinguin un projecte innovador per implantar durant el curs 2018-2019 en centres d’educació infantil i primària i escoles bressol de Catalunya, Illes Balears i País Valencià.

El jurat valorarà les iniciatives que situïn l’alumne al centre del procés d’ensenyament-aprenentatge i que apliquin noves metodologies docents, tant pel que fa a modalitats organitzatives com a metodologia. També tindrà en compte la incorporació de la mirada competencial, l’ús de les eines i recursos digitals i el llenguatge audiovisual com a eina d’aprenentatge,  el respecte pels diferents ritmes d’aprenentatge, l’aprenentatge globalitzat, la participació activa de l’alumnat i el rol actiu de tots els agents de la comunitat educativa. També reconeixerà els fonaments pedagògics que inspiren la renovació pedagògica, l’aplicabilitat del projecte i l’adequació al canvi metodològic didàctic que estan vivint les escoles en aquests moments.

El termini de presentació de sol·licituds va començar aquest dilluns i acabarà el  dia 30 de setembre. El jurat, format per un membre de la junta d’U Alumni, les coordinadores dels Graus en Educació Infantil i Primària i el director del CIFE, farà públic el guanyador durant la tardor de 2018. El rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, va fer pública aquesta convocatòria durant l’acte de commemoració dels 40 anys de l’Escola de Mestres el divendres passat al Teatre Atlàntida de Vic.
Arxivat a