Premien un estudi sobre la medicació en malalts crònics implantat a l'Hospital de Manlleu

Cent vint pacients han participat en el projecte premiat per la seva innovació i resultats

Redacció
23 de maig del 2018

Els doctors Joan Carles Rovira, Javier González i Antoni Casals, a Manlleu Foto: CHV


La Societat Catalana de Farmàcia Clínica ha premiat un estudi sobre la medicació en malalts crònics que s'ha implantat a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu. De fet, ha premiat cinc serveis de farmàcia hospitalària de Catalunya i l'Aragó que tenen en marxa projectes de valor, amb resultats assistencials rellevants que es puguin implantar a altres centres i el coneixement dels quals pugui ser compartit. Entre aquests hi ha els serveis territorials del CHV i FHSC i l'experiència s'ha implantat a la Unitat de Convalescència de l'Hospital de Manlleu.

Tal com explica el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), aquest guardó, de 4.000 euros, valora que l'estudi ha permès millorar la teràpia dels pacients amb multimorbilitat mitjançant el Model de Prescripció Centrada en la Persona. L'experiència va consistir en entrevistes clíniques entre personal farmacèutic de l'hospital i el pacient –o cuidadors- i després, entre el geriatre i el farmacèutic per revisar i adequar els medicaments.

Després de l'anàlisi del cas de 120 persones, es van realitzar més de 600 intervencions de modificació, substitució o interrupció de la medicació -amb un promig de cinc intervencions per pacient-; i es va aconseguir disminuir significativament la mitjana de medicaments de cadascun –passant de 10 a 8-, fet que va permetre disminuir la seva càrrega terapèutica, adaptant-la a les seves capacitats, així com augmentar la seguretat de la farmacoteràpia.

El premi s'emmarca en la Ruta de l'Excel·lència de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica. De fet, l'Hospital Universitari de Vic acollirà, el proper 30 de maig, una jornada sobre el model de Prescripció Centrada en la Persona amb l'objectiu de millorar l'adherència i l'adequació terapèutica dels pacients amb multimorbiditat -dues o més malalties cròniques-.
Arxivat a