El «so de les cases» de Vic incorpora set nous espais i allarga l'horari

El projecte cultural homenatjarà els aniversaris del Festival de Jazz i del Mercat de Música Viva de Vic

La tercera edició se celebra l'1, 2 i 3 de juny
La tercera edició se celebra l'1, 2 i 3 de juny | Josep M. Montaner
23 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:59h
Vic torna a obrir les portes del seu patrimoni amb música. Torna el "so de les cases" amb 12 espais pràcticament desconeguts de la ciutat. De fet, n'hi ha 7 que participen per primera vegada en aquest projecte musical que se celebra l'1, 2 i 3 de juny. Són la Sala de Plens de l'Ajuntament, la Tribuna de la casa Masferrer, el jardí de la Casa Dou (de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Vic), el cor de l'església de l'Escorial, la cripta de la Catedral, el jardí de la Casa Bayés i un jardí particular del carrer Sant Miquel dels Sants. Així ho explicava la tècnica de Cultura, Anna Campoy, destacant que la "proposta d'aquests espais reflecteix el valor patrimonial de la ciutat". Campoy afegia que n'hi ha alguns de propietat privada i d'altres municipals.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra apuntava que "és un plaer presentar aquesta tercera convocatòria; una iniciativa que va començar amb molta il·lusió i cada vegada té més èxit". En aquest sentit ha remarcat que "uneix dues coses molt importants per la ciutat: patrimoni i música". "Tenim la sort que ens obrin les portes" per conèixer "la ciutat per dins". En aquest sentit ha agraït als propietaris privats que obren les portes per donar a conèixer els seus espais. A més d'una suma de patrimoni i música, Erra ha destacat que és una suma de les col·laboracions entre les regidories de Cultura, Urbanisme, Comerç i Fires i Mercats.
 

Campoy, Erra i Portús, durant la Roda de premsa de presentació de la tercera edicó al jardí de la Casa Bayés. Foto: Josep M. Montaner


23 propostes i celebració d'aniversaris

En aquests dotze espais hi haurà 23 propostes diferents. El format és similar que els dels altres anys: 20 minuts de concert en cada espai i s'hi ha d'accedir amb tiquets. Aquests es poden adquirir mitja hora abans de l'espectacle. "Les propostes són molt variades", explicava Montse Portús, del MMVV, remarcant que s'han buscat "formats acústics" perquè la música acabi "creant un clímax important entre arquitectura i música".

Enguany com a novetat, el "so de les cases" celebrarà l'aniversari dels 30 anys del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) i els 20 anys del Festival de Jazz de Vic amb un concert. Serà diumenge a dos quarts d'1 del migdia amb Flamingo Tours al jardí de la Casa Ricart. De fet, aquest espai també acollirà concerts durant la nit de divendres i dissabte amb Mazoni i Pau Vallvé. A més d'aquests i alumnes de l'Escola de Música de Vic, el programa inclou noms com Ernest Crusats, Matthew McDaid, Alessio Arena, Edna Sey, Gemma Humet, Estel Soler, Changuí Duet, Jorge Da Rocha, etc.
 

Els regidors de Turisme, Urbanisme, Fires i Mercats i Cultura amb l'alcaldessa al mig. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a