La UVic i Osonament impulsen el projecte Parelles Dietètiques

Alumnes de dietètica assessoren usuaris del centre de serveis de salut mental

La darrera sessió de Parelles Dietètiques.
La darrera sessió de Parelles Dietètiques. | Osonament
Redacció
23 de maig del 2018
La UVic i Osonament han impulsat el projecte Parelles Dietètiques. Des del grau de Nutrició Humana i Dietètica, alumnes de 3r han planificat i dinamitzat un projecte d'intervenció dietètica adreçat a persones usuàries d'Osonament. A cada alumne se li ha assignat una parella dietètica, una persona vinculada aquest servei de salut mental amb l'objectiu de treballar conjuntament un assessorament dietètic. En total, hi han participat 16 parelles i han treballat durant tres sessions de dues hores, els mesos de març, abril i maig. Aquest maig es va fer l'última sessió.

Tal com expliquen en una nota, la promoció de la salut a través de l'alimentació en persones amb malalties mentals esdevé rellevant, ja que amb la mateixa patologia mental apareixen tota una sèrie de síndromes i comorbiditats, així com a conseqüència del tractament farmacològic. El projecte, doncs, s'alinea amb reptes plantejats en els plans directors de Catalunya que pretenen que els futurs dietistes-nutricionistes participin d'un projecte d'aprenentatge i servei i que promocioni la salut de persones amb malaltia mental a través de la seva alimentació.

"Ha estat una experiència molt enriquidora per a les persones vinculades a Osonament. És una excel·lent proposta per a la promoció dels hàbits alimentaris saludables, els quals tenen una relació directa amb l'estat de salut. La participació activa en el seu pla terapèutic ha fet que es sentissin més motivats per a portar a terme les recomanacions nutricionals proposades", explica Mireia Vilamala, Doctorand Industrial en Nutrició entre la UVic-UCC i Osonament.

Cristina Prats i Carme Comas, que han format una de les parelles dietètiques, han mostrat la seva satisfacció envers la iniciativa. Prats, estudiant de Dietètica, ha explicat que "ha estat molt enriquidor, havia planificat alguna dieta a amics i familiars, però aquest ha estat el primer contacte amb una persona desconeguda. Per la seva banda, Comas apunta que ha fet "un esforç per seguir la dieta", introduint més peix, reduint sucres i sal, "i em trobo millor". Encara que avui sigui la darrera sessió, vull continuar amb totes les indicacions que he après", assegurava.
 

Cristina Prats i Carme Comas a la darrera sessió de Parelles Dietètiques. Foto: Osonament

Arxivat a