Bonobos s'acomiada dels escenaris amb un concert memorable a Centelles

L'emblemàtic grup fa l’últim concert acompanyat de convidats

El darrer concert de Bonobos a Centelles
El darrer concert de Bonobos a Centelles | Toni Carrasco
Toni Carrasco
22 de maig del 2018
“Ho deixem, amb amor, aquí”. D’aquesta manera els centellencs Bonobos van anunciar que deixava els escenaris a través de les xarxes socials. I aquesta cap de setmana han dit adéu a aquesta experiència comuna i conjunta on la música ha estat el nexe d'unió d’un grup d'amics. Sis anys de bolos, cançons i discos els van consolidar com una de les noves bandes joves i prometedores del nou panorama musical català del moment, però segons ells mateixos tot té un final i ara hi han arribat a ells.

Individualment o amb altres formacions l'esperit Bonobos continuarà durant molts anys en les ànimes dels seus set components, però també en la bona munió de seguidors de totes les edats que dissabte passat van omplir a vessar el Casal Francesc Macià de Centelles. Un comiat en tres concerts anomenat “Adéu” que van començar el 13 d'abril a la sala La Mirona amb Txarango, va seguir a la sala Apolo el 17 de maig i que aquest dissabte s’acabava a Centelles.

A la carta de comiat ja avançaven la seva trista decisió: "acomiadar-se és quelcom tan difícil com enamorar-se: sempre et sembla que ho fas per primera vegada i mai estàs segur de fer-ho prou bé". I el de dissabte va ser un concert memorable, fresc que més semblava una presentació d'un nou treball que un comiat definitiu. Tot i el regust agredolç de la trobada i la melangia pròpia per part dels components de Bonobos, tot semblava que en comptes d'acabar-se començaria a fluir de nou i aquest comiat més seria un fins ben aviat. Moltes altres bandes, com els mateixos Catarres o Txarango han fet aturades temporals per replantejar-se moltes coses realitzades i crear amb tranquil·litat.

El concert de dissabte va començar amb la cançó lema del grup On sóc per continuar amb Foc, Primavera junt amb la Laura Cruells i Vámonos amb les Sey Sisters. En un segon bloc amb parlaments del cantant vam poder seguir gaudint amb Nou Món, Ningú o Nòmada. En el tercer es va dedicar íntegrament al seu primer treball, Animalànima amb les cançons La porAl teu balcó. El tercer grup de cançons que es van interpretar foren del seu segon i darrer disc, Crida, amb les peces Nostra Terra, Milonguero o La màquina. El concert va cloure amb tot un altre reguitzell de peces boniques i molt ben interpretades com a Guapa, Vida o Reflex Clar de Lluna.
 

Artistes d'arreu van participar en el concert. Foto: Toni Carrasco


L'apoteosi amb el públic dempeus i il·luminant la platea del Casal amb els seus mòbils fou per a Vine amb mi. Una peça mai més ben trobada per cloure el concert i el comiat, del que probablement, ha estat, és i serà un dels grups joves de referència centellencs. Un espectacle de so, llum i música amb més de 22 cançons interpretades en directe i que va fer gaudir a tothom durant més de dues hores en un dissabte que tots els presents recordaran no com un comiat sinó com fins d'aquí una mica.

Una actuació amb convidats de luxe com el cantant de Nyandú, Ferran Orriols; Els Catarres; Laura Cruells; David Viñolas; Marc Roca; Alfred Tapscott; Gemma Humet; les germanes Sey i també la coral Estrella de Tona on el Jordi Ginesta (veu del grup) fa de professor. Un concert on es van interpretar les seves millors cançons dels seus dos discs publicats, Animalànima i Crida. Una banda de música combativa i alegre que tan sols pretenia humilment fer un món millor. 

Nascuda el 2012, la banda centellenca de pop, funk, rumba està liderada per Jordi Ginesta i l’acompanyen Arcadi Giol a la guitarra; David Nuri al saxo; Irma Kappstein al baix; Hug Vilamala al piano; Pau López a la percussió i Marc Roca a la bateria. Amb més de dos-cents bolos per tots els Països Catalans, des de terres valencianes a la Catalunya Nord i també les Balears, en aquests sis anys Bonobos ha estat el grup de referència d'Osona sud, junt amb Els Catarres. Ells mateixos sempre s'han autodefinit com a gent alegre, de compromís, passió i humilitat.
 

El darrer concert de Bonobos a Centelles Foto: Toni Carrasco

Arxivat a