Folgueroles celebra una Festa Verdaguer més groga i reivindicativa que mai

Eduard Pujol visita la tradicional celebració que ha estat marcada per la situació política actual

Eduard Pujol a la Festa Verdaguer de Folgueroles
Eduard Pujol a la Festa Verdaguer de Folgueroles | Adrià Costa
Toni Carrasco
22 de maig del 2018
Folgueroles acull fins al deu de juny la Festa Verdaguer. El municipi, tenyit de groc, s'omple de catalanitat, tradició i reconeixement a un dels més il·lustres poetes de la Renaixença: Jacint Verdaguer. Aquest darrer cap de setmana ha estat el gruix fort d'actes que van començar el passat deu de maig a Barcelona.

Divendres va tenir lloc un concert i maridatge gastronòmic. La música del rossellonés Pere Figueres acompanyat a la guitarra per Gerard Meloux i al llaut i bandurria per Paola Maureso va ser un punt d'introspecció musical i tradicional profund i sentit. L'acte va cloure amb un animat maridatge de vins Costers del Rosselló i de formatges de pastor del nostre país.

Dissabte i diumenge hi va haver els actes centrals de la festa: l'Arbre de Maig, l'Ofrena Floral o els tradicionals Ballets. La ploma de color groc que encapçalava el cartell és en record dels presos polítics i dels que encara romanen a l'exili. A l'acte de diumenge hi va assistir el portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, acompanyat per l'alcalde del municipi, Carles Baronet.

De fet, la seva presència va coincidir amb el comunicat públic, feia només una hora, de suport conjunt al govern del PP, de Ciutadans i PSOE en contra del nou govern de Catalunya encapçalat per Joaquim Torra.
 

Festa Verdaguer de Folgueroles Foto: Adrià Costa

 

Consulta tota la programació

Recull de galeries de fotos de la Festa Verdaguer de Folgueroles