MAPA Totes les fonts naturals de Catalunya, al teu abast

La iniciativa té un component interactiu i solidari, ja que els usuaris poden aportar noves fonts per ampliar el recull

Font del Ti de Prats de Lluçanès.
Font del Ti de Prats de Lluçanès. | Lluçanès Viu
Redacció
20 de maig del 2018
L'estiu és a tocar i, amb l'arribada del bon temps, és cada vegada més agraït passar hores i hores a l'aire lliure i gaudir de la immensa riquesa natural que t'ofereix Catalunya. En aquest sentit, per tal d'apropar l'experiència a qualsevol ciutadà, l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya han creat una aplicació per localitzar, a partir d'un mapa interactiu, les fonts naturals repartides arreu del país.

L'app, anomenada CercaFonts, està ja disponible per a iOS i Android, però també es pot consultar en línia des de l'ordinador. Pots començar a explorar els indrets naturals de Catalunya clicant en aquest enllaç.
 

Captura de pantalla del mapa interactiu de les fonts naturals de Catalunya


Ara per ara es pot consultar un inventari de 5.000 fonts naturals. L'aplicació és gratuïta i aspira a esdevenir una referència per als excursionistes i per als aficionats a les caminades, que poden trobar tot tipus d’informació de les fonts, com el topònim, el mapa, les coordenades, fotografies, l’ús i el cabal.
 

Captura de pantalla de l'aplicació Cercafonts per a telèfon mòbil. Foto: Gencat


Aplicació participativa i col·laborativa

CercaFonts dona la possibilitat als usuaris de donar feedback. És a dir, a partir de la col·laboració ciutadana, té l'objectiu d'ampliar el llistat de fonts que ofereix el mapa i, alhora, millorar-ne la precisió de la localització.

Explora aquí el mapa amb l'immens reguitzell de fonts naturals repartides al llarg i ample de Catalunya.

A l'aplicatiu hi podreu trobar fonts com aquestes:
 

La font de Can Catà, a Cerdanyola. Foto: Albert Segura

Font de Vilarjoan. Foto: CIC Moià