​Vic dona suport a un projecte del Camerun

L’Ajuntament i l’Associació d’Infermeria per l’Àfrica signen un conveni per la creació d’una aula informàtica a la Biblioteca de l’Escola d’infermeria de Kribi

Durant la signatura de l'acord.
Durant la signatura de l'acord. | Aj. de Vic
Redacció
21 de maig del 2018

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i representants de l’Associació d’Infermeria per l’Àfrica “Insolàfrica”, han signat aquesta setmana un conveni de col·laboració que dona suport econòmic al projecte de creació d’una aula d’informàtica a la Biblioteca de l’Escola d’infermeria de Kribi, al sud del Camerun. Tal com explica l’Ajuntament en una nota, Toni Serrat, regidor de Cooperació, explica que el consistori col·labora el projecte per garantir que els estudiants camerunesos tinguin accés a les noves tecnologies i a Internet a l’aula d’informàtica.
 
Ja fa set anys que Insolàfrica va crear i posar en funcionament l’Escola d’infermeria que actualment compta amb 150 alumnes. L’objectiu de l’associació és treballar i col·laborar amb la població camerunesa en l’àmbit de la salut, mitjançant la formació de professionals, millorant les infraestructures i l’assistència sanitària.

El conveni s’ha signat coincidint amb l’estada de dos estudiants de darrer any de l’escola de Kribi a la ciutat de Vic, l’Eric i la Marina, que han tingut l’oportunitat de realitzar les pràctiques com estudiants de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) a l’Hospital Universitari de Vic i al CAP Manlleu. Unes pràctiques que han estat possibles gràcies al conveni de mobilitat d’estudiants que Insolàfrica també té signat amb la UVic-UCC.
 
Els dos estudiants que van ser becats al Camerun per cursar aquestes pràctiques internacionals han explicat que han adquirit molta experiència durant aquestes cinc setmanes i han pogut aprendre noves tècniques, ja que els sistemes de salut són molt diferents entre els dos països.
Arxivat a