​El cost del carrer 1 d'Octubre a Vic

Capgirem Vic ha proposat en els darrers plens canviar el nom del Virrei Avilés pel de la data històrica, però quin cost tindria?

El carrer virrei Avilés està al barri del Remei.
El carrer virrei Avilés està al barri del Remei. | Josep M. Montaner
21 de maig del 2018
Actualitzat a les 17:47h
En els darrers plens de l'Ajuntament de Vic, Capgirem Vic ha insistit en la possibilitat de canviar de nom el carrer Virrei Avilés per carrer 1 d'Octubre. Marc Barnolas (Capgirem) va demanar-ho al regidor Benjamí Dòniga (no adscrit) i aquest va contestar que tramitar-ho tindria un cost de 300 euros per als particulars.

En una altra sessió, Marc Barnolas, va acusar el regidor de "mentider" perquè un informe de Secretària i Intervenció de l'Ajuntament de Vic el contrariava. Dòniga va defensar-se remarcant que a nivell particular és habitual encomanar a gestories aquests tràmits i que per això tenen un cost.

Més enllà d'aquest episodi de tensió, Osona.com ha pogut accedir aquest informe per conèixer els seus detalls. Què costaria canviar el nom del carrer? És el mateix cost per un veí que per un establiment comercial? Per començar, del document se n'extreu que les despeses de particulars és menor que per als establiments.

A nivell particular, el canvi de dades del cadastre, de subministres, de vehicles i dels carnets d'identitat no hi ha cap cost. En el cas del DNI i passaport cal desplaçar-s'hi. El canvi d'escriptures (diligència a l'escriptura) o el registre de propietat (assentament al llibre) té un cost de 30 euros cadascun.

Pel que fa a nivell comercial, no té cost el canvi de domicili social ni fiscal de l'empresa, ni el canvi de dades a la seguretat social. El canvi d'escriptures (diligència a l'escriptura) i el registre de propietat (canvi domicili social) tenen un cost de 30 i 60 euros respectivament. A més, el canvi d'adreça de llicència d'activitats pot anar de 254,50 a 594 euros. Pel que fa als canvis de proveïdors, patents, documents de factures... l'informe no ho pot quantificar.

En el document es fa un resum de les dades del cadastre del carrer Virrei Avilés. Les xifres són les següents: hi ha 286 habitatges, 334 pàrquings, 37 establiments comercials i 7 oficines.

L'Ajuntament ja va retirar la distinció de vigatà il·lustre al virrei per ser un símbol feixista el passat març de 2016. Va prosperar amb el vot favorable de tots els partits menys de Plataforma Vigatana. Tot i això, encara hi ha un carrer que porta el seu nom.

Què en penseu?

 
Arxivat a