​Xavier Ferràs deixa el degant d’Empresa de la UVic

Deixarà el càrrec el mes de setembre després de sis anys | La universitat convoca plaça per al deganat de Ciències i Tecnologia que ocupa de forma provisional Sergi Grau

Redacció
18 de maig del 2018
Actualitzat a les 15:24h

Xavier Ferràs Foto: UVic-UCC


El degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC) de la UVic-UCC, Xavier Ferràs, deixarà el càrrec i la Universitat a finals d’aquest curs per incorporar-se a una altra institució acadèmica a partir de l’1 de setembre. Ferràs, que ha exercit el càrrec de degà des del curs 2012-2013, ha comunicat la seva decisió a la Junta de Rectorat i a la seva Facultat. Tal com informa la universitat en una nota, Ferràs apunta que “no ha estat una decisió fàcil de prendre” i que la seva marxa respon a una oferta sobrevinguda, que no té res a veure amb el canvi de rector. Afegeix que “hagués estat un honor poder treballar amb Oriol Amat, a qui conec des de fa anys i amb qui hem compartit diferents projectes”. Ferràs deixa el càrrec després de 6 anys per un “nou i engrescador repte professional”.

El fins ara degà assegura que intentarà continuar vinculat a la UVic-UCC. Aquesta és també la voluntat de la Universitat i, per això, en breu es concretaran diverses vies que permetran que continuï la col·laboració entre la UVic-UCC i Ferràs. En les properes setmanes la direcció de la Universitat, conjuntament amb el futur rector Amat, prendrà les decisions oportunes per iniciar el procés de substitució de Ferràs en el deganat de la FEC.

Es convoca plaça per al deganat de Ciències i Tecnologia

D’altra banda, aquest divendres la UVic-UCC també ha obert la convocatòria de degà de la Facultat de Ciències i Tecnologia (FCT) que ha ocupat, de forma provisional, el doctor Sergi Grau. Grau va assumir el càrrec el mes de setembre passat i es va acordar que un cop finalitzés el procés de renovació del rector aquest mes de juny, la Universitat obriria una convocatòria de plaça d’acord amb el sistema establert de selecció de degans. 

Els requisits de la plaça del nou degà són que s’ha de ser doctorat en àmbit afí a les àrees de coneixement de la Facultat, ha de tenir experiència acreditada en gestió i docència universitària i en activitats de recerca i transferència de coneixement. Les seves tasques seran representar el centre, supervisar la gestió acadèmica i administrativa, promoure la implantació de programes d’innovació docent o impulsar  polítiques d’internacionalització a la Facultat. La direcció de la Universitat espera poder incorporar la persona que ocupi aquesta plaça abans d’acabar el mes de juny.