Osona commemora el Dia Internacional contra l'Homofòbia amb una extensa programació

Entre els actes, destaca el taller DragKing per explorar i desxifrar els codis de la masculinitat i qüestionar socialment allò establert pel sistema sexe-gènere

El balcó de l'ajuntament de Vic aquest dijous
El balcó de l'ajuntament de Vic aquest dijous | Adrià Costa
Redacció
18 de maig del 2018
Actualitzat a les 9:43h
L'Oficina del VicDones-SIAD Osona -de titularitat de l'Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d'Osona- va encetar aquest dijous, 17 de maig, la programació del dia Internacional contra l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia amb la penjada de la bandera multicolor a diversos ajuntaments de la comarca. Aquest és el tret de sortida d'un conjunt d'actes que s'allarguen fins a principis de juny.

Enguany es presenta una activitat comarcal organitzada des de l'oficina i conjuntament amb l'Ajuntament de Manlleu, l'Ajuntament de Torelló i la Mancomunitat la Plana. Es tracta del taller DragKing (23, 24 i 25 de maig de 16 a 20 hores al Centre Cívic Can Pau Raba de Vic) i consisteix a explorar i desxifrar els codis de la masculinitat, experimentar amb el poder i qüestionar socialment allò establert pel sistema sexe-gènere.

El 31 de maig es presentarà la revista Colors del Territori, en la que, entre altres associacions, participa Talcomsom (associació LGTBI de la Catalunya Central). La presentació serà acompanyada de la xerrada sobre el projecte de Carme Porta i Pepa Vives "Som així! Quotidianitats lesbianes" que preténen visibilitzar les dones lesbianes. Serà a les 19 hores a la Biblioteca Joan Triadú.

També en aquest espai, els més petits podran gaudir del conta contes inclusiu a càrrec de Gates Gatunes. Serà el 22 de maig a les 17.30 hores. A banda, al llarg de tot el mes de maig, les diferents biblioteques i bibliobús de la comarca, tindran en exposició un recull de llibres que mostren la realitat i diversitat de les persones LGTBI.

Per descobrir i conèixer una mica més la realitat trans, es passarà el documental "EnFemme" d'Alba Barbé i Serra (Barcelona, 2017). Posteriorment hi haurà un col·loqui amb la pròpia directora i una de les protagonistes del documental, Mar C. Llop. Serà a l'espai ETC, el 6 de juny a les 19 hores.

Per últim, l'associació LGTB Talcomsom fa 10 anys i un dels actes de la celebració serà una taula rodona per parlar del moviment LGTBI a Osona, comptarà amb diverses persones activistes de l'associació i l'acte serà moderat per part de Setembre. Serà el 8 de juny a les 19.30 hores al Casino de Vic.