La Festa Verdaguer enceta la programació amb una conferència sobre el premi de recerca del poeta

El certamen literari té com eixos centrals Frederic Mistral, la natura i el poble

Aquest diumenge hi ha el tradicional ballet a Folgueroles.
Aquest diumenge hi ha el tradicional ballet a Folgueroles. | Adrià Costa
Redacció
17 de maig del 2018
La conferència "Eros i alteritat, a propòsit del Dietari d'un pelegrí a Terra Santa, de Verdaguer" és l'encarregada de donar el tret de sortida dels actes de la Festa Verdaguer a Osona. Si bé a Barcelona ja van començar una setmana abans, aquest dijous, 17 de maig, el filòleg Josep M. Sucarrats, Premi Verdaguer de Recerca 2017, encetarà la programació.

La festa d'enguany fa èmfasi en el llegat del poeta amb la figura de Frederic Mistral, escriptor de la Provença i traductor de les obres de poeta. Enguany fa 150 anys que Mistral va apuntar Verdaguer com "el gran futur poeta" en la festa dels Jocs Florals de Barcelona. La natura i el poble segueixen sent un dels eixos centrals de la festa. Per tant, no hi faltaran les activitats tradicionals com l'Arbre de Maig, l'Ofrena Floral o els tradicionals Ballets. El dia central de la festa a Folgueroles és el 20 de maig i el convidat d'enguany és Eduard Pujol, el diputat de Junts per Catalunya al Parlament.

D'entre els actes destaquen l'exposició i espectacle que es farà aquest divendres, 18 de maig, a l'Escola Mossèn Cinto de Folgueroles amb la direcció de l'actor manlleuenc Lluís Soler. En aquesta activitat, els escolars es pregunten si Mossèn Cinto i Jacint Verdaguer són la mateixa persona. També es podrà assitir a la conferència "Verdaguer i les plantes" a càrrec de Maria Carme Barceló, el proper 25 de maig. La ponent repassarà la relació entre els efectes d'aquestes i la literatura del poeta. Els actes a Folgueroles clouran el 3 de juny a la Font del Desmai de Folgueroles amb el recital "Llàgrimes amargues de dones", sota la direcció de Pere Tió i Pep Paré.

Més reivindicatiu que mai

A part d'aquests eixos centrals, enguany se celebra una de les edicions més reivindicatives on el groc és un dels protagonistes. Precisament aquest color impregna el cartell amb una ploma (de verdum) per transmetre la idea de la llibertat i també s'han organitzat un sopar groc, un vermut groc i una caminada "Fem junts camí per la República", juntament amb les entitats independentistes del municipi.
 

Consulta tota la programació

Recull de galeries de fotos de la Festa Verdaguer de Folgueroles