​Mozart presideix el cicle Clàssica Jove de l'Atlàntida de Vic

El certamen, del 25 de maig al 3 de juliol, programa una quinzena d'activitats i concerts

Interpretant Mozart, durant la roda de premsa de presentació de la cinquena edició de Clàssica Jove.
Interpretant Mozart, durant la roda de premsa de presentació de la cinquena edició de Clàssica Jove. | ACN
17 de maig del 2018
Canvi d'imatge al cicle musical Clàssica Jove de l'Atlàntida de Vic. Enguany la programació del cartell està encapçalada per Wolfgang Amadeus Mozart. Arribats a la cinquena edició, "continuem amb el compromís ferm de les noves generacions de la música clàssica", deia la directora de la Fundació, Montse Catllà, i alhora posar "l'accent a la mobilització i la captació de joves per fomentar l'interès a la cultura i audició musical". "Volem normalitzar la música clàssica en els joves i no tan joves", explicava Catallà, remarcant que és "un objectiu ambiciós".

Per fer-ho, la Fundació l'Atlàntida va decidir que el protagonista fos Mozart, un "paradigmàtic de la música clàssica". A l'entorn d'aquest compositor es desplegaran concerts i accions de caràcter pedagògic, a més d'altres activitats. El cicle comença el 25 de maig i s'allarga fins al 13 de juliol.

Es podrà assistir, per exemple, a una xerrada sobre Mozart a càrrec de Lorenzo Coppola; participar al piano al carrer on els alumnes de l'EMVic tocaran peces d'aquest compositor; hi haurà una projecció de la pel·lícula Amadeus i també tallers per a la família. El programa pretén "trencar els esquemes i desmitificar el compositor", deia el cap de programació de l'Atlàntida, remarcant que més enllà de la imatge de Mozart amb una perruca i posat formal, "era profundament humà".

Més activitats, a part de Mozart

Aquesta programació es completarà amb un reguitzell d'activitats i concerts. Alguns d'aquests seran el concert simfònic i coral de l'Escola de Música de Vic; el concert de l'Orquestra de Cambra de Vic amb obres de Mozart, Bach, Pastor i Suk, i amb Eudald Buch com pianista solista; el concert de Charlotte Couland al piano (Premi Internacional de Piano 2017 BPA); el concert de Joan Rochet al violencel (Premi Beca Vivace 2017 de Vic); o el concert d'Anna Urpina, al violí, i Dani Espasa, al clavicèmbal.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Vic Anna Erra, remarcava que aquest cicle persegueix dos objectius molt importants: els joves i la música clàssica. Segons Erra, aquest binomi potencia la música clàssica amb els joves, tant els que hi participen tocant com els que en gaudeixen. En aquest sentit, va destacar el paper que hi juga de l'Escola de Música de la Ciutat.

Des de la Fundació Puig-Porret, la seva presidenta Anna Maria Carbonell, va destacar que es consolidava "el repte un any més". I que la col·laboració d'aquest ens amb l'Atlàntida respon a tres punts: arribar a l'excel·lència amb el cicle Grans Concerts, donar suport als joves amb la creativitat, i poder col·laborar amb el patrimoni cultural del país.
 

Consulteu tota la programació

Durant la roda de premsa de presentació de la cinquena edició de Clàssica Jove. Foto: ACN

Arxivat a