UVic-UCC

La 23a edició de la Universitat d'Estiu ofereix propostes de ciències i tecnologia

Enguany s'oferiran cursos sobre el bitcoin, la impressió 3D o un congrés de robòtica educativa

per Redacció, 16 de maig de 2018 a les 17:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ramon Reig, Montserrat Fontarnau, Joan Masnou i Montse Simon, durant la presentació d'aquest dimecres. Foto: UVic-UCC


Amb l'aposta per ofertar propostes vinculades a l'àrea de ciències i tecnologia, arriba la 23a edició de la Universitat d'Estiu (UEV), organitzada des de la UVic-UCC, que omplirà d'activitat acadèmica i cultural la Catalunya Central des d'ara i fins al 27 de juliol. Aquest dimecres al matí, ha tingut lloc la roda de premsa de presentació de la nova edició que compta amb 32 activitats entre cursos, jornades, tallers i activitats culturals, la qual cosa significa una oferta de 831 hores de formació que seran impartides per 126 docents de tot Catalunya, Espanya i de diferents països europeus.

A més, aquest any, les activitats es distribuiran per 11 localitats catalanes, com Avinyó, Barcelona, Berga, Granollers, Manlleu, Manresa, Mataró, Moià, Montserrat, Olot i Vic i comptaran amb la col·laboració i complicitat d'una setantena d'entitats. Això, segons el vicerector de Relacions Internacionals i Formació Contínua, Joan Masnou, "reforça la vocació territorial de la Universitat d'Estiu, crea sinergies amb institucions diverses i ens permet fer de termòmetre de les propostes de coneixement que oferim".

Blockchain, impressió 3D i robòtica educativa

Un exemple d'aquest "termòmetre" que és la Universitat d'Estiu és la novetat d'aquest any. S'oferiran tres cursos de l'àmbit de les ciències i tecnologia com són el "Blockchain: una visió polièdrica de present i futur", que donarà a conèixer què són i quins usos tenen les criptomonedes, com ara el bitcoin; el curs "Impressió 3D en Medicina", que permetrà descobrir les aplicacions d'aquesta nova tecnologia i el seu marc legislatiu; i el Congrés de Robòtica Educativa, del 2 al 4 de juliol, adreçat a docents que vulguin conèixer els avantatges de la robòtica eductiva com a eina de treball. Segons el responsable de les propostes científiques a la Universitat d'Estiu, el professor de la Facultat de Ciències i Tecnologia, Ramon Reig, "la Facultat i la Universitat estan atentes a les novetats i al que es fa al territori" i les propostes científiques d'aquest any responen a unes inquietuds, ha dit Reig, que "es mouen a qualsevol nivell".

La directora del Centre Internacional per a la Formació Contínua, Montse Fontarnau, ha explicat que els cursos es plantegen a partir del mes de setembre "d'acord amb les tendències i demandes de la societat". Les propostes es repartiran entre els àmbits de la salut i el benestar, l'empresa, l'educació, l'esport, les llengües i la traducció, el disseny i la comunicació, del qual destaca el curs "Imitació de personatges", a càrrec de l'actor del Polònia Javi Giménez, que es farà per segon any a Granollers. També està previst un Campus internacional amb propostes a Barcelona i a Vic i cursos intensius d'idiomes a Vic i a Manresa.


Homenatge a Joan Anguera dins la Plataforma Cultural

La Plataforma Cultural està encapçalada per l'acte inaugural de la Universitat d'Estiu que enguany homenatja l'actor osonenc Joan Anguera el 31 de maig a la Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic. L'encomi anirà a càrrec de la professora de la Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes, Dolors Rusiñol.

També destaca l'exposició "40 anys de cartells de l'Escola de Mestres", coincidint amb l'aniversari de la creació de l'Escola; i l'estrena de l'obra "Embolica que fa... amor!", de l'Aula de Teatre de la UVic-UCC. La responsable de la Plataforma Cultural, Montse Simon, ha explicat que un dels actes més sonats són les jornades Horitzó Àsia que enguany compta amb un seguit de propostes artístiques i culturals. "Un calendari extens d'activitats variades i de qualitat que permeten crear sinergies amb altres municipis" ha resumit Simon.

 

Participació