Les Masies de Voltregà remodela la plaça dels Països Catalans

S'ha millorat l'espai tenint en compte la perspectiva de gènere

Redacció
16 de maig del 2018

La plaça remodelada Foto: RK Comunicació


Les Masies de Voltregà han estrenat aquest mes la remodelació de la plaça dels Països Catalans. El nou espai, situat entre el nucli del Poble Sec i la Gleva, incorpora una pista poliesportiva i una petita zona verda. Les obres han tingut un cost total de 194.000 euros.

Tal com expliquen en una nota, les millores tenen com a eix principal la perspectiva de gènere, ja que s'ha "dissenyat una bona il·luminació per tal d'evitar que hi hagi zones fosques i aïllades", a més de l'accessibilitat i l'ecologia amb la consegüent recollida d'aigües. "El nou espai està concebut de manera que les persones que l'utilitzin s'hi sentin segures i còmodes.

En la nota de premsa, l'alcalde Sergi Vilamala explica que aquesta proposta "parteix del pla d'igualtat que hem revisat recentment i que inclou la mirada de gènere a l'urbanisme del municipi per tal que aquest sigui més igualitari i segur". Una mesura que també s'ha implantat en onze carrers del Despujol i el Poble Sec.

Aquesta remodelació s'ha basat en un procés participatiu perquè els veïns decidissin el disseny i també s'han incorporat aportacions del consistori infantil.