​L'Institut de Vic imparteix un cicle formatiu pioner de conducció de vehicles de transport per carretera

El curs és fruit del treball entre el Departament d'Ensenyament, el de Territori i Sostenibilitat, l'Ajuntament de Vic, el centre educatiu i el teixit empresarial

Jordi Blanch, Pere Padrosa, Anna Erra, Ramon Bajona i Cristòfol Estrella
Jordi Blanch, Pere Padrosa, Anna Erra, Ramon Bajona i Cristòfol Estrella | Carles Fiter
16 de maig del 2018
L'Institut de Vic imparteix des d'aquest curs el Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) de Conducció de Vehicles de Transport per Carretera. Aquest és el primer que es realitza d'aquesta temàtica a tot Catalunya. Aquesta formació és un conveni entre les diferents administracions i institucions implicades per fer-lo realitat: l'Ajuntament de Vic, el centre, el Departament d'Ensenyament i el Departament de Territori i Sostenibilitat.

Tal com explicava el director de l'insitut, Cristòfol Estrella, en la roda de premsa de dilluns, "creiem que la logística pot tenir molt bon futur", ja que "Vic està ben posicionada geogràficament, entre l'encreuament de dos eixos viaris [C-17 i C-25] i a la vora d'infraestructures portuàries". Per això, des del centre es va apostar per la posada en marxa d'aquest cicle, que consta de dos cursos. En aquest sentit, també va remarcar que "és un grau mitjà amb limitació d'edat", ja que es pot accedir al cicle a partir dels 19 anys. L'edat mínima per treure's el carnet de camió (C) és 21 anys.

Estrella remarcava que aquest grau complementa l'oferta amb la que ja compta el centre com són: el comerç internacional i la logística (gestió del transport). Tot i això, "ens falta una petita pota per completar", deia el director, fent referència a la reparació d'aquests vehicles per transportar.

Per la seva banda, el subdirector general d'Ordenació de la Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Jordi Blanch, va apuntar que la tria del centre va ser molt acurada i marcada pel seu "arrelament al territori, la seva vinculació amb empreses del sector i l'experiència en la impartició de formació professional". En aquest sentit, Blanch va remarcar la importància del format dual dels graus.

EL 25% del PIB passa pel port de Barcelona

El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, va destacar que "la mobilitat és un pilar de l'estat del benestar i permet la redistribució de la riquesa". En aquest sentit va apuntar que el 25% del PIB de Catalunya passava pel port de Barcelona i aquesta formació -que manca en el sector- permetria ser més competitius.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Vic Anna Erra, va destacar que les sinergies entre les administracions, centre i el teixit empresarial del sector per donar suport aquest cicle formatiu. L'alcaldessa també va apuntar que "l'educació és el pal de paller d'una ciutat i d'un país" i que el pla estratègic de la FP a la comarca -amb el que s'està treballant- donarà més embranzida i valor aquests cicles.

El director de Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, Ramon Bajona, va remarcar que "l'Institut de Vic és un centre de referència i d'excel·lència en la formació professional a Catalunya" i va felicitar-los per un grau ha de tenir "èxit i continuïtat".
Arxivat a