​Alumnes d'Osona ideen una aplicació per fomentar l'alimentació saludable o la nova mascota del CHV

La quarta edició del Repte Empresa és una activitat impulsada pel Consell Empresarial d'Osona, Creacció i la UVic-UCC

Redacció
15 de maig del 2018

Alumnes osonencs presentant la mascota del CHV. Foto: Twitter @Creaccio


Més d'un centenar d'escolars de cinquè i sisè de primària de les escoles Terra Nostra (Olost), Lluçanès (Prats de Lluçanès) i FEDAC Vic - Pare Coll i Santa Caterina (Vic) van participar la setmana passada en la quarta edició del Repte Empresa. Aquesta activitat forma part del projecte Empresa i Formació del Consell Empresarial d'Osona, Creacció, i la UVic-UCC i consisteix en resoldre un repte empresarial plantejat per una empresa de la comarca. En aquesta edició s'ha comptat amb la complicitat del Consorci Hospitalari de Vic (CHV).

Tal com expliquen en una nota, els alumnes van treballar tècniques basades en la creativitat i en la innovació per pensar idees i presentar propostes sobre com ha de ser "la salut del futur". Van crear una campanya publicitària i van idear falques radiofòniques i una aplicació mòbil per fomentar hàbits saludables. D'altra banda, també van dissenyar la mascota del CHV, una emoticona anomenada Jilut (suma de les paraules emoji i salut) o bé maquetes amb habitacions i sales d'espera més amables, acolorides i amb dibuixos i jocs.

Aquesta iniciativa té l'objectiu d'impulsar l'emprenedoria i les vocacions industrials. En les edicions anteriors van formular el repte l'empresa Calidad Pascual, la Cooperativa Plana de Vic i el Grup Bon Preu.