La Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes celebra el 40è aniversari amb un acte a l'Atlàntida

El 4 d'octubre del 1977 es va inaugurar l'Escola Universitària Jaume Balmes

Redacció
15 de maig del 2018
La Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes de la Universitat de Vic celebra l'acte central del seu 40è aniversari al Teatre Atlàntida de Vic aquest divendres, 18 de maig. L'acte, que porta per títol "40 anys fent escola i universitat: d'Escola de Mestres a Facultat d'Educació", és a les 20.30 h, i s'espera que sigui una trobada multitudinària de les diferents generacions d'estudiants, professors i personal d'administració de la Facultat, de la Universitat i de tota la ciutadania. Serà un espectacle múltiple, produït per DIACVic, que posarà de manifest la història de l'Escola des dels orígens fins avui, i de com han evolucionat l'educació i l'ensenyament dels mestres.

L'acte comptarà amb una important presència de les arts escèniques, com ara la coral de l'Escola de Música de Vic, l'Aula de Teatre i l'Orquestra Inclusiva de la UVic, que tenen una forta vinculació amb la Facultat, i combinarà elements visuals i interpretatius, entre altres sorpreses. Es poden demanar entrades a [email protected].

L'origen de la Universitat

Amb el nom oficial d'Escola Universitària de Mestres Jaume Balmes, el centre es va inaugurar el 4 d'octubre de 1977 amb l'objectiu de "contribuir a l'educació permanent, l'educació integrada en el món i integradora d'aquest món i a l'educació com a patrimoni de tothom", tal com va anunciar el primer director de l'Escola, Salvador Reguant, durant l'acte d'inauguració del primer curs. L'escola començava amb 150 alumnes i 17 professors.

L'any 1997, amb el reconeixement de la Universitat de Vic per part del Parlament de Catalunya, el centre es va convertir en Facultat d'Educació i posteriorment en Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes, com se la coneix avui. La Facultat ofereix els graus de Mestre Educació Infantil, Mestre d'Educació Primària, doble grau en Mestre d'Educació Infantil i Primària amb menció d'anglès; Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport; Educació Social i Psicologia. També ofereix Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades, juntament amb la UOC, a més de set màsters oficials. Actualment la Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes és la facultat que aporta un major nombre d'estudiants al conjunt de la Universitat.

L'arribada dels estudis de Mestre a Vic l'any 1977, adscrits a la Universitat de Barcelona, representava la recuperació de la tradició universitària de la ciutat, que es remunta al segle X amb l'Escola Catedralícia i, posteriorment, amb l'Estudi general o Universitat Literària, vigent fins al 1717. L'any 1981 s'incorporava al projecte universitari l'Escola d'Infermeria, i cinc anys després l'Escola Universitària d'Estudis Empresarials d'Osona, formant els Estudis Universitaris de Vic, als quals l'any 1989 s'incorporaria l'Escola Universitària Politècnica d'Osona. L'any 2014 arribava el pacte federatiu entre la Fundació Universitària Balmes i la Fundació Universitària del Bages, i amb aquest, la Facultat de Medicina, que ha iniciat l'activitat acadèmica aquest curs.
Arxivat a