Gairebé tres-centes persones gaudeixen de l'espectacle «Cent per Cent Mozart»

El cor Cantus Firmus de Centelles canta a Vic i a Centelles, entre altres

Toni Carrasco
15 de maig del 2018

El cor Cantus Firmus durant un dels espectacle d'aquest cap de setmana. Foto: Toni Carrasco


El cor de cambra centellenc Cantus Firmus sota la direcció de Gabriel Miralles ha tornat a posar de moda al gran músic Wolfang Amadeus Mozart aquest cap de setmana amb l'espectacle Cent per Cent Mozart. Han actuat a Vic, La Roca i Centelles on el gran compositor i músic ha ressonat en espais religiosos i culturals. Un dels responsables d'aquesta sonoritat sincera és el clavicèmbal que els acompanya a tots els concerts i que està fet a mà, artesanalment, pel pianista Lluís Solé.

El primer concert es va portar a terme divendres passat a l'església de Sant Felip Neri de Vic, un espai religiós contemporani de Mozart i amb sonoritat espectacular. I el tercer a Centelles, aquest diumenge, van mostrar un cor jove consolidat, amb empenta i d'un virtuosisme més que evident.

En total gairebé tres-centes persones van poder gaudir dels tres concerts i que es repetirà el pròxim 27 de maig a Castellterçol. Un cor jove, amb deu anys d'existència, que respon amb vivesa a les mans de la direcció traient bona sonoritat i excel·lents frasejos. Els tres concerts dels Cantus Firmus també formen part de la campanya de recaptació per a la reparació del piano centenari de la Societat Coral La Violeta, de la qual formen part.

Uns concerts que segons els assistents se'ls hi han fet curts i on es dóna un repàs essencial de la música mozartiana, des de la més irreverent i escatològica a la més religiosa i seriosa.
 

Gabriel Miralles és el director del cor Foto: Toni Carrasco

Arxivat a