El Lactium es consolida al Parc Jaume Balmes on reuneix a 17.000 visitants

Tot i la inestabilitat del temps, la mostra aconsegueix una gran afluència de públic

Redacció
14 de maig del 2018
Actualitzat a les 23:04h
És el segon any que el Parc Jaume Balmes acull la mostra.
És el segon any que el Parc Jaume Balmes acull la mostra. | Albert Alemany
El Lactium, la mostra de formatges catalans, ha reunit 17 mil visitants al Parc Jaume Balmes de Vic durant aquest cap de setmana. Així ho reamrca l’Oficina de Fires i Mercats, remarcant que segons les primeres dades d’un estudi d’impacte econòmic, de mitjana els visitants han fet una despesa d’entre 40 i 50 euros. Aquest informe també conclou que el 95% dels enquestats afirmen que tornaran l’any que ve. Unes xifres que avalen el nou format i la ubicació al Parc Jaume Balmes de Vic, que es van iniciar l’any passat. A la mostra s’hi han reunit 52 productos amb 212 formatges. El programa d’activitats ha comptat amb un alt índex de participació, sobretot a l’Aula Bonpreu-Esclat,i l’espai de Benvinguts a Pagès.

D’altra banda, el Concurs Lactium, ha estat seguit amb molta expectació. Ha comptat amb la participació de més de 150 formatges i el jurat ha estat integrat per experts de diferents àmbits (propietaris de botigues especialitzades, distribuïdors, periodistes gastronòmics, cuiners, etc) procedents de diferents punts geogràfics (Galícia, Madrid, Cantàbria i Catalunya) que han atorgat el Premi Millor Formatge Català Lactium 2018 al Cabra Roí del Molí de la Llavina (Centelles, Osona).

La 10a edició del Lactium ha estat organitzada per l’Ajuntament de Vic i ACREFA (Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà), i ha comptat amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de PRODECA, l’agrupació de ramaders i formatgers Llet de Cabres Catalanes i l’empresa Bonpreu-Esclat.

Arxivat a