Tona es converteix en un poble màgic

El municipi acull la tercera edició d'un consolidat festival internacional de màgia

Jorge Blass va posar punt final a la tercera edició d'Una Tona de Màgia
Jorge Blass va posar punt final a la tercera edició d'Una Tona de Màgia | Toni Carrasco
Toni Carrasco
14 de maig del 2018
Ponsin, Houdini, Copperfield, Tamariz, il·lusionista Xevi, el mag Lari o el mago Pop entre d'altres han estat alguns els referents mundials de la màgia des de fa segles fins al moment actual. Tots o qualsevol d'ells estarien orgullosos d'haver participat aquest cap de setmana al festival Una Tona de Màgia, el certamen de màgia que ha tingut lloc aquests darrers quatre dies en aquesta població del sud de la comarca.

En la seva tercera edició i ja plenament consolidat hem pogut gaudir de tot tipus de màgia a càrrec d'artistes internacionals de reconegut prestigi i amb presentacions de gran format fins a la màgia de prop. No han faltat tampoc els espectacles per als més menuts i fins i tot un taller on els artistes protagonistes eren ells mateixos.
 

L'exposició del festival Foto: Toni Carrasco


Una exposició sobre la història i l'art de la màgia al llarg del temps, des del segle XVII, i cedida gentilment pel vigatà Joan Ballana, era el portal d'entrada a tot un món misteriós, fosc, de risc, de sorpreses i que ha deixat mut i bocabadat a més d'un. Un sopar de gala dijous passat al Prat Verd va obrir el Festival amb la presència de diversos mags que van mostrar les seves arts amb màgia de prop.

Les actuacions van continuar el divendres a La Canal amb la Gala de màgia de prop i amb els mons particulars, suggestius i sorprenents d'artistes tan diversos com l'andalús Mario López, el mentalista d'Esparreguera Shado i conegut per les seves intervencions al televisiu Got Talent; el mag Ramó que va exercir de presentador i l'artista multidisciplinari madrileny Héctor Mancha, del qual vam poder tornar a gaudir en la gala del dissabte. Un complet xou on et prenien fins a tres vegades la cartera, les claus o el móbil i no te n'adonaves o et provocaven moviments i sensacions quan estaven només tocant a la persona del costat.
 

Gala Internacional de prop Foto: Toni Carrasco


Doble sessió de Gala Internacional i Jorge Blas

I dissabte la Gala Internacional va tenir doble sessió al pavelló, amb un ple en totes dues, amb la presència d'un elenc de luxe format per Brando i Silvana d'Argentina, mag Edgard, duo Kybalion, Héctor Mancha i presentats pel mag, humorista i ventríloc madrileny Jaime Figueroa. Un seguit d'actuacions heterogènies d'escapisme, canvis de vestuari, cartomància, il·lusions, humor, jocs de mans i efectes dalt de l'escenari que per increïbles que semblessin, eren visualment certs.

El festival va cloure diumenge amb el pavelló ple i 457 persones amb l'espectacular i sorprenent Jorge Blass. Des dels jocs de mans, els efectes màgics i la tele transportació des del primer moment es va ficar el públic de totes les edats a la butxaca. Un espectacle on es barrejava la tradició de tota la vida junt amb la utilització de noves eines com els telèfons mòbils, drones o fins i tot les xarxes socials.

El director artístic del festival és el mag Pota, una de les ànimes d'aquest, i ell també fomenta la màgia amb els seus espectacles i el taller per a nens. Tona, Badalona, Torroella de Montgri, Montgai i Santa Cristina d'Aro ja tenen una cosa en comú: el seu amor per la màgia.
 

Brando i Silvana, a la gala internacional de dissabte. Foto: Toni Carrasco

 

Mag Edgard, a la gala internacional de dissabte. Foto: Toni Carrasco

Jaime Figueroa, a la gala internacional de dissabte. Foto: Toni Carrasco

Arxivat a