FOTOS Josep Viñas guanya per tercer any la Mitja Marató del Via Castrum a Lluçà

Lali Masriera triomfa entre les dones i Sílvia Roca i Martí Nogué fan el podi de la cursa Express de 12 km

El torellonenc Josep Viñas es consolida com l'expert guanyador del Via Castrum
El torellonenc Josep Viñas es consolida com l'expert guanyador del Via Castrum | Josep Maria Montaner
Redacció
07 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:43h
Els atletes han brillat aquest diumenge malgrat el dia rúfol a les curses de la tercera edició del Via Castrum, celebrat a Santa Eulàlia de Puig-oriol (Lluçà). Efectivament, tant a la cursa de la Mitja Marató com a la circular Express de 12,5 km, els guanyadors han sabut gaudir del paisatge i de la companyonia en aquestes curses, que ja han arribat a la tercera edició, amb un atleta, el torellonenc Josep Viñas (Set de Córrer), que per tercer any consecutiu ha vençut en la cursa de 21 km.

D'una banda, pel que fa a les dones, Lali Masriera (Cotècnica Inverse) ha fet el podi en la Mitja amb un temps final de 02:20:58 h, seguida de lluny de Laura Estorch (Grimpacims-Els Caga), amb 02:26:54 h, i de Laura Erra (Base Esports Estel), que ha acabat la cursa amb un crono de 02:33:16 h. Han estat 10 les dones que han corregut aquesta cursa.
 

Laura Estorch, de l'equip grimpacims-Els Caga, ha fet segona a la Mitja Marató. Foto: Josep Maria Montaner.


Entre els homes, l'ínclit ja esmentat Josep Viñas ha guanyat la Mitja Marató, amb un temps de 01:46:44 h, lluny del rècord que ell mateix ostenta de l'edició de 2016 (01:40:45 h). L'han seguit al podi Ferran Sanpere (Salomon Vertig), amb 01:48:33 h, i Nil Gaja (Rundmindfulness), que ha acabat la carrera amb una crono de 01:49:27. Fins a 65 corredors han participat en aquesta Mitja Marató.

Pel que fa a la circular Express de 12,5 km, entre les dones l'ha guanyada Sílvia Roca (Smart Fit), amb un temps de 01:22:25 h, seguida de Sònia Peix (Balsarunners), que ha arribat a meta a frec de Maria Jutlglar (Catois), amb un temps de 01:36:49 h i 01:36:56 h respectivament. A la cursa curta hi han participat fins a 18 dones.

Pel que fa als homes, Martí Nogué, de l'UE Vic-Rockexperience, ha guanyat amb un temps a meta de 01:2:51 h, seguit de ben a prop, amb 01:04:22 h, de Josep Rovira (Centre Alpí Gironella) i de Guillem Corredera (Els Caga), que ha fet un crono final de 01:05:05 h. En aquesta cursa ràpida han arribat a meta fins a 75 atletes.
 

El jove atleta Martí Nogué s'ha endut la cursa circular Exrpess del Via Castrum. Foto: Josep Maria Montaner.


La Via Castrum, que ha arribat ja a la tercera edició, es consolida com una de les competicions de mitja distància a tenir en compte en el panorama català.

Podeu veure totes les classificacions en aquest vincle

Vegeu, també, la galeria de fotos i el vídeo filmat a peu de camí pel càmera i fotògraf de NacióMuntanya Josep Maria Montaner.