Els nadons d'Osona ja es poden inscriure al registre civil des de l'hospital

Els pares poden sol·licitar la inscripció al servei d'admissions de l'HUV sense haver de desplaçar-se a l'ajuntament o al jutjat

Un nadó, a l'hospital vigatà
Un nadó, a l'hospital vigatà | HUV
Redacció
07 de maig del 2018
Actualitzat el 15 de maig a les 12:41h
Des de principis d’any, més de 180 nounats s’han inscrit al registre civil directament des de l’Hospital Universitari de Vic (HUV), sense haver de desplaçar-se a l’ajuntament o al jutjat com passava fins ara. D’aquesta manera, es pretén facilitar que els progenitors passin més temps amb els seus fills i filles acabats de néixer, gràcies a un sistema que funciona de forma ràpida i immediata. 

Com funciona?

Els pares poden sol·licitar la inscripció dels seus fills al servei d’admissions de l’HUV, de dilluns a divendres, entre les 9:00h i les 15:00h. Per fer-ho, els pares han d’omplir i signar una sol·licitud dins de les 72 hores posteriors al naixement i aportar la següent documentació: el certificat mèdic de naixement que lliura l’hospital, el document d'identificació dels progenitors i el document que acredita la relació de parentesc en el cas de dos progenitors.
 
Immediatament, als pares i mares se’ls retornarà la documentació original aportada i un justificant d’haver fet la tramitació. Més endavant, per correu ordinari o en format electrònic, rebran el certificat literal de naixement.
 

Més informació

Arxivat a