Llet Nostra envasarà a la planta Pascual a Gurb

L'empresa catalana es queda a Osona després de deixar la planta de La Vigatana | El canvi es produirà a finals de maig

La Vigatana, on fins ara envasava Llet Nostra
La Vigatana, on fins ara envasava Llet Nostra | Josep M. Montaner
Redacció
03 de maig del 2018
Actualitzat el 04 de maig a les 16:03h
Llet Nostra seguirà envasant a Osona. Després que s'anunciés que l'empresa deixava d'envasar a la planta de Vic (La Vigatana), s'ha arribat a un acord amb Leche Pascual. En declaracions a Osona.com, Jordi Riembau, president de Llet Nostra, apunta que Pascual ha estat l'empresa que els podia oferir "un millor servei". En aquest sentit, Riembau remarca que la nova fàbrica garanteix que no es barregin les dues llets i que els ramaders seguiran aportant el seu producte en cadascuna de les empreses. L'acord és a 5 anys amb possibilitat de renovar-se. Aquest canvi es produirà a finals de maig.

La Vigatana tenia llogades les instal·lacions a Làctia Agroalimentària, una societat controlada pel grup andalús Covap (51%) y per la Cooperativa de Campllong (49%), que s'ha desvinculat de Llet Nostra per destinar tota la seva producció a la marca Hacendado de Mercadona. Això significava, doncs, més espai per un volum més elevat de producció. Per aquest motiu Làctia va decidir rescindir el contracte (30 de juny) i traslladar la producció a la fàbrica d'ATO a Vidreres.

Riembau remarca que no es podien quedar a La Vigatana perquè "amb el volum que tenim no podíem assumir la responsabilitat d'una planta perquè era superior al nostre consum". De fet, La Vigatana té capacitat d'envasar entre 75 i 80 brics de llet a l'any; mentre que Llet Nostra produeix entre 30 i 32 milions. "No ens hagués sortit a compte", ha conclòs.

D'altra banda, el fet que Llet Nostra envasi a Pascual farà que aquesta treballi al 95% de la seva capacitat. La inversió supera els 2 milions i es crearan una quinzena de llocs de treball. Aquest és el primer cop que Pascual envasa per tercers.
Arxivat a