Oriol Amat obté el suport del claustre de la UVic per ser rector

El candidat aconsegueix el 78% dels vots de la comunitat educativa i personal de la universitat

Oriol Amat, aquest dijous a la universitat.
Oriol Amat, aquest dijous a la universitat. | UVic-UCC
03 de maig del 2018
Actualitzat el 29 de maig a les 18:01h
El claustre de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha donat suport al programa d’Oriol Amat amb un 78% dels vots. El catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i exdiputat de Junts pel Sí era el candidat proposat pel Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB) i que aquest dijous ha obtingut el suport de la comunitat educativa i personal de la universitat.

Tal com explica la UVic-UCC en una nota, en la sessió extraordinària hi han assistit 315 claustrals dels 600 convocats. Els representants han explicat el procés de selecció del candidat on han participat i que consideren un “procés transparent en què s’ha escollit el millor candidat dels possibles”.

El posicionament del claustre, "vinculant" per Amat

Després, Amat ha desglossat el seu projecte durant 45 minuts i ha demanat el suport de la comunitat per tirar endavant “un projecte il·lusionant a través d’un canvi tranquil”. El candidat, que ha demanat la participació de tothom, ha assegurat que el posicionament del claustre és “vinculant” per a ell, i que “només vindré si això d’avui surt bé”, ha conclòs. 

Aquesta mesura era un tràmit important per mesurar l’acceptació de la comunitat universitària. Tot i això, la decisió del claustre no era vinculant, ja que encara que no hagués obtingut el seu suport, el Patronat té l’última paraula. Precisament, ara li toca recollir el pronunciament del claustre i ratificar la proposta que va fer inicialment. Amat serà, amb tota probabilitat, el nou rector de la UVic-UCC. El Patronat de la FUB el nomenarà el proper 28 de juny.
 

Durant la sessió extraordinària amb el claustre. Foto: UVic-UCC


El catedràtic era una de les cinc candidatures que optaven a ocupar el rectorat de la Universitat de Vic. En el procés de selecció previ es van presentar 13 candidats, dels quals se'n va seleccionar 5. Tenir el grau de doctor, ser catedràtic i un nivell excel·lent d'anglès eren els principals requisits que constaven en la convocatòria.

Els quatre objectius d’Amat

Segons el comunicat, el candidat ha centrat el seu pla d’actuació en quatre objectius principals: “potenciar la màxima il·lusió i cohesió dels membres de la comunitat universitària”, situar les persones al centre per contribuir “a un món millor”, “garantir l’excel·lència en totes les activitats que la Universitat porti a terme” i “maximitzar l’impacte científic, econòmic i social”. 

Per al candidat a rector, “l’estratègia que ha tingut la Universitat en els darrers anys ha anat en la bona direcció”, i ha assegurat que amb les fortaleses i “comptant amb el seu singular bon govern, és la universitat catalana que ho té millor per fer un gran salt qualitatiu en els propers anys”. Per assolir-ho, l’economista ha dibuixat set línies estratègiques que “poden contribuir a assolir la missió de la institució”. Segons Amat, són “la formació amb impacte: singular i d’excel·lència”, “la recerca d’excel·lència amb impacte i transferència de coneixement”, “la il·lusió de les persones”, “l’impacte al territori”, “la internacionalització”, un “finançament sostenible” i una “excel·lència en governança i gestió”. 

D’altra banda, Amat ha assegurat que, un cop nomenat rector, impulsarà un pla a 90 dies en els quals parlarà amb tothom per fer un diagnòstic i detectar la situació, identificar mesures a prendre i avaluar-ne l’impacte. A més, també ha anunciat la redacció d’un nou pla estratègic 2019-2022.
 

Amat substitueix Jordi Montaña. Foto: Adrià Costa

Arxivat a