Carolina Rius i Jordi Bolet triomfen a la primera edició de la Vertical Cabrera

La cronoescalada solidària fins al Santuari de Cabrera ha comptat amb la participació de fins a 39 atletes

Carolina Rius, a la foto, ha estat la guanyadora entre les dones d'aquesta primera Vertical Cabrera. | Josep M Montaner.
02 de maig del 2018
Actualitzat el 28 de juny a les 12:47h
Aquest diumenge, 29 d'abril, va tenir lloc des de Cantonigròs, la primera Vertical Cabrera, una doble cronoescalada solidària al Santuari de Cabrera des del peu dels cingles, amb un recorregut de 2 km i 300 m de desnivell positiu, molt exigent i amb unes vistes increïbles, que ha anat acompanyada d'un temps rúfol i el cel ben encapotat.

Els triomfadors d'aquesta primera edició, d'un total de 39 participants, han estat, entre les dones, Carolina Rius Hernàndez, i, entre els homes, Jordi Bolet Aragonès, per bé que, en aquest cas, ha estat molt disputada, amb diferències de molt pocs segons, com es pot veure a la classificació.

David Bolet ha guanyat la cursa entre els homes amb un temps de setze minuts clavats. Foto: Josep Maria Montaner.

3 - Nil Gaja | 00:16:14

David Soler, aquí aixecant el polze en senyal de victòria, ha fet segon a només 12 segons de Jordi Bolet, que és al seu costat. Foto: Josep Maria Montaner.

La iniciativa d'aquesta primera Vertical Cabrera va sorgir d'un projecte final de grau de tres alumnes del Centre d’Estudis El Seminari de Vic (CEES), juntament amb el Foment Arqueològic Excursionista Sallentí. Els fons recaptats aniran a parar a la pròxima Marató de TV3.

Vegeu, també, el vídeo que el nostre càmera i fotògraf, Josep Maria Montaner, va enregistrar a peu de camí:

La cursa, que va desenvolupar diverses activitats al camp de futbol de Cantonigròs, va sortir a les 10:00 h del matí des de la Casa d'Aiats, i va constar de dues pujades. La primera va ser una crono individual i, la segona, entre les 11:00 i les 11:45 h, la sortida en massa. Els guanyadors van ser els qui emprat menys temps en la suma de les dues ascensions.

L'arribada al Santuari de Cabrera ha estat molt disputada, especialment entre els homes. Foto: Josep Maria Montaner.