El Col·legi d'Arquitectes de Vic acull l'exposició de la nova Biblioteca

Es podrà veure fins al 7 de juliol

Redacció
25 d'abril del 2018

L'àrea infantil serà a prop de l'accés principal en planta baixa orientat cap al jardí Foto: Aj. de Vic


El Col·legi d’Arquitectes Delegació d’Osona acull l’exposició “Construïm la nova Biblioteca de Vic”. A la mostra, que es podrà visitar fins al 7 de juliol, es repassen diversos aspectes relacionats amb aquest nou equipament de la ciutat: els detalls del projecte guanyador, amb rèpliques a mida real d’alguns elements arquitectònics de la façana, els quatre avantprojectes finalistes i la resta de projectes presentats en la fase de concurs. També té un espai destacat el procés participatiu que es va engegar des de l’Ajuntament amb les aportacions rebudes per part de la ciutadania i que s’han recollit.

La inauguració de l’exposició va ser la setmana passada. L’aclaldessa de Vic, Anna Erra, va remarcar que “amb la nova biblioteca, Vic fa una aposta pel coneixement i la formació”. Alhora també va destacar que és un projecte “pensat entre tots”, i que ha de servir “com a punt de llum cultural en un indret amb un passat molt fosc”. Aquest equipament, situat al costat del riu “ha de cosir la ciutat i la ciutadania se l’ha de poder fer seu”.
 

Durant la inauguració de l'exposició Foto: Aj. de Vic



La nova biblioteca

La nova Biblioteca de Vic s'ubicarà al solar de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Vic, que té uns 4.000 m2. L'equipament amb forma d'ela comptarà amb cinc plantes, cadascuna destinada a usos diferents. L'entrada a la biblioteca serà per la banda del Passeig de la Generalitat.

El jardí d'entrada farà un pendent suau, cosa que facilitarà l'accés a la planta baixa i a la planta semisoterrada. Per tant, l'equipament disposarà pràcticament de dues plantes baixes, que són les que tenen per norma general un ús més intensiu. La biblioteca estarà lliure de barreres arquitectòniques i també hi haurà un ascensor per facilitar la mobilitat dins l'edifici.

 
La distribució dels espais a cada planta
- Al soterrani s'hi ubicarà un pàrquing amb 39 places i una àrea de magatzem amb capacitat per acollir diverses col·leccions locals de la ciutat.
- La planta semisoterrada comptarà amb sala d'actes i polivalent, zona multimèdia (Espai Lab), espai juvenil i despatxos de treball intern.
- A la planta baixa hi haurà un ampli vestíbul, l'espai dels diaris, la cafeteria-restaurant i la zona infantil.
- La primera planta acollirà aules de formació, quatre espais tancats per treballs en grup i fons general.
- La segona planta també tindrà sales de lectura (fons general), així com una terrassa exterior apta per activitats i una sala de lectura- mirador de la ciutat.
- El jardí serà l'espai central i totes les plantes de l'equipament hi miraran; un espai pensat per fer actes socials i culturals, a part de zona de lectura en temps de bonança.
- La nova Biblioteca també acollirà alguns serveis municipals.
 

Els arbres tindran una càrrega emocional molt important Foto: Aj. de Vic

Arxivat a