​Les dones dels presos polítics demostren la seva força i valentia a Centelles

Els tambors dels tabalers de Centelles han ressonat fins a Estremera

Durant l'emotiu acte a Centelles
Durant l'emotiu acte a Centelles | Toni Carrasco
Toni Carrasco
23 d'abril del 2018
El CDR i l'ANC de Centelles van homenatjar aquest diumenge les companyes de Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull: Laura Masvisal, Meritxell Lluís i Blanca Bragulat. Les va rebre una plaça Mossèn Xandri, plena de gom a gom, amb una emocionada i sentida ovació per reivindicar la llibertat dels presos polítics empresonats a Estremera i Soto del Real.

La dona de Joaquim Forn, Laura Masvidal, que va fer de portaveu de totes tres, va reivindicar el suport popular en totes i cadascuna de les accions que s'han fet, es fan i es faran per tot el territori català. En aquest sentit, va recordar que venien a presentar l'Associació Catalana pels Drets Civils dels presos (ACDC) i que actualment representen fins a divuit famílies. "Quan veus tanta gent que sent aquesta injustícia t'arriba a flor de pell", deia Masvidal, expressant així el seu agraïment mentre se sentien crits de "No esteu sols" i "Tossudament Alçats".

A les homenatjades se'ls va entregar nou roses de forja fetes pel jove artesà de Viladrau Gerard Soler, pels 9 empresonats. "La gent del territori ha demostrat el milió de coses que es poden fer i avui Centelles és un exemple més que suma", deia Masvidal, remarcant que la lluita contra la repressió. En aquest sentit, va destacar la importància d'escriure'ls cartes des de la presó perquè no se sentin sols. L'acte va concloure amb el cant de L'estaca.
 

La plaça estava plena de gom a gom. Foto: Toni Carrasco


L'homenatge es va produir en una matinal que va començar amb un esmorzar, una lectura de poemes a càrrec del grup de teatre local Pierrot Teatre, música a càrrec de Marc Puigdomènec i de diversos tallers infantils.

Un mural pels presos

Tot seguit es van passejar pel centre del poble fins a arribar al mural fet expressament per a l'ocasió. Els tabalers de la colla dels Cabrons i Bruixes de Centelles les van rebre amb una batucada que va ressonar fins a Estremera. Aquest mural es va pintar durant quatre dies des del passat dijous.

Els autors han seguit les directrius de l'artista plàstica local Eulàlia Llopart. Segons Llopart el mural vol mostrar "la força d'un poble per construir junts un futur millor; els personatges no tenen rostre, són anònims i així qualsevol es pot sentir identificat". L'artista explica que "hi figuren 16 clavells, nou pels empresonats i set pels exiliats", i conclou que "tots estan units, tenen un lligam comú, son poble amb els colors groc i de la república".
 

El cartell es va començar a pintar des de dijous Foto: Toni Carrasco

Arxivat a