Un viatge màgic al cor dels musicals

Vuit-cents nens participen en la tercera edició de la cantata "Cantem junts" amb els musicals com a protagonistes

Durant la cantata, aquest divendres a Santa Eugènia
Durant la cantata, aquest divendres a Santa Eugènia | Josep M. Montaner
23 d'abril del 2018
Santa Eugènia de Berga va acollir aquest divendres la tercera edició de la cantata "Cantem junts". Un total de 814 alumnes de Primària d'escoles d'Osona van pujar a l'escenari per entonar peces de tot tipus de musicals, dels més clàssics fins als més moderns. Sota el títol "Viatge al cor dels musicals", s'hi va poder sentir Els Miserables, Cats, El Mag d'Oz, Mary Poppins, El Rei Lleó o La Bella i la Bèstia. Peces que van posar la pell de gallina, però la cirereta del pastís va ser, sense cap mena de dubte, l'Himne dels pirates, del musical Mar i Cel. Una cançó que van acabar repetint al final de l'espectacle.

Les escoles participants van ser: Sant Marc de Calldetenes, Mossèn Cinto de Folgueroles, Bellpuig i El Roser de Sant Julià de Vilatorta, Jacint Verdaguer de Santa Eugènia de Berga i l'escola de Vilanova de Sau. Totes aquestes van comptar amb la col·laboració de tots els ajuntaments d'aquests municipis i també el de Tavèrnoles. Santa Eugènia, que feia d'amfitriona, va quedar col·lapsada de cotxes, com si es tractés d'una representació de Nadal multiplicada per sis. L'acte va acollir unes 2.000 persones.
 

Buia Reixach dirigint a més de 800 infants. Foto: Josep M. Montaner


Abans de començar la directora del projecte, Buia Reixach, destacava que "els pobles petits poden fer coses molt grans". I així va ser, coreografiats i tots a l'una, van fer viatjar al públic en un espectacle màgic. L'hostessa de vol va ser Andrea Alfredo que va acompanyar els més grans en aquest viatge que havien d'omplir les maletes buides amb "emocions". Els companys de cabina, a més de Buia Reixach, eren Franco Molinari al contrabaix, Pep Solà a la bateria, i Guillem Soler al piano. L'encarregat de la dramatúrgia i la direcció artística va ser Toni Font-Mir.

La selecció de temes ha estat escollida pels equips de mestres de música, Reixach i Font-Mir. La primera edició es va fer a Sant Julià de Vilatorta (2014), la segona a Folgueroles (2016) i aquest 2018 va ser el torn de Santa Eugènia.
 

L'acte va concentrar més de dues mil persones Foto: Josep M. Montaner