Bones perspectives per als floristes i llibreters d'Osona per aquest Sant Jordi

El fet que la Diada caigui en dia laboral preveu un lleuger augment de les vendes

Una parada de llibres, a Vic
Una parada de llibres, a Vic | Adrià Costa
23 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:39h
Sant Jordi és una cita important pels llibreters i floristes d'arreu. També dels de Vic i comarca. Tal com explicava, la presidenta del Gremi de Floristes de Vic i Osona, Núria Simon, enguany es preveu un lleuger augment de les vendes pel fet que Sant Jordi cau en un dia laboral. La diada representa un 15% de les vendes del total de l'any.

La preocupació dels floristes durant aquest dia és l'intrusisme professional. Per això, la seva presidenta demanava que es vigili especialment aquest aspecte. De fet, l'Ajuntament de Vic limita la venda a floristes i associacions sense ànim de lucre, com escoles, esplais o ONG.

Positiu també per als llibreters

Per la seva banda, des del gremi de llibreters, Xevi Cortacans (també responsable de Muntanya de Llibres) apuntava que el fet que Sant Jordi caigui en dilluns també els és positiu que caigui en dilluns. Cortacans apuntava que el matí acostuma a ser un dia més escolar, mentre que la tarda, més familiar. El llibreter remarcava que el sector va tocar fons un parell d'anys, però que "ara anem de pujada". En el cas de Vic, la llengua més venuda és el català.

Una diada groga

La festa d'enguany està emmarcada en un context de l'empresonament dels polítics. Per això, hi haurà roses grogues a la venda amb motiu de la campanya contra la repressió d'Òmnium Cultural. Des del col·lectiu de floristes explicaven que hi hauria roses d'aquest color, però que el color vermell seguiria imperant "perquè és la que tothom vol". A banda dels colors de la flor, també hi haurà embolcalls o targetes grogues.

La presentació es va dur a terme a Vic Comerç que enguany ha engegat una campanya amb uns punts de llibre per reclamar l'alliberament dels presos polítics. Amb imatges de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart diu: "Sant Jordi(s). Cap altra diada sense vosaltres", i tots els noms dels polítics empresonats.
 

Ambient de Sant Jordi a la plaça Major de Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a