Quatre llibres per Sant Jordi d'autors osonencs

Jaume Coll, Salvador Giralt, Jordi Puntí i Irene Solà presenten nous llibres en l'edició "Els nostres escriptors ens visiten" de l'Institut de Vic

Durant la 14a edició de la trobada literària d'autors osonencs a l'Institut de Vic
Durant la 14a edició de la trobada literària d'autors osonencs a l'Institut de Vic | Josep M. Montaner
20 d'abril del 2018
L'Institut de Vic ha acollit una nova edició de l'acte literari Els nostres escriptors ens visiten. Aquest dijous, el professor de literatura Antoni Pladevall presentava els autors als alumnes de batxillerat i cicles formatius del centre per "la desmitificació de la literatura" i per "la proximitat i la qualitat".

En aquest sentit, Pladevall apuntava que "avui rebentem els llibres; els autors es fan carn, batec, mirada i, sobretot, paraula nua"; mentre que destacava "el quilòmetre zero" dels escriptors presents a l'acte.

Els autors que van visitar el centre van ser Jaume Coll amb Un arbre molt alt (Poesia. Edicions 62); Salvador Giralt amb La font del vi (Poesia. Emboscall Editorial); Jordi Puntí amb Això no és Amèrica (Narrativa. Empúries); i Irene Solà amb Els dics (Novel·la. L'Altra Editorial). La primera edició d'aquesta iniciativa es va fer el 2005. Així doncs, aquest dijous, l'IES Vic va acollir la catorzena edició.
 
Un arbre molt alt - Jaume Coll
Un arbre molt alt recull una quarantena de poemes que evoquen el món natural i domèstic de Muntanyola, d'on és Jaume Coll. Precisament, l'autor explicava que ha elaborat els textos en aquest indret els darrers quatre anys. "Són poemes emmarcats en Muntanyola en un joc de llengua, forma i tradició literària", deia l'autor. Aquest llibre va guanyar el 55è Premi Poesia Ausiàs March de Gandia
 

Jaume Coll. Foto: Josep M. Montaner

 
La font del vi - Salvador Giralt
Salvador Giralt (Sant Hipòlit de Voltregà) visitava per segon cop la trobada literària. Aquest cop presentava el recull de poemes La font del vi. Per l'autor, el llibre "es troba en un espai intermedi, entre el món real i la imaginació". És un recull de poemes "escrits de fa molt temps" i que havien "quedat dispersos"
 

Salvador Giralt Foto: Josep M. Montaner
 

Això no és Amèrica - Jordi Puntí
Jordi Puntí va presentar el seu darrer llibre Això no és Amèrica. El manlleuenc ja havia assistit a l'acte en darreres ocasions. La nova obra de Puntí és un recull de nou contes. L'autor remarcava la importància de "l'instint fabulador", és a dir, la capacitat de construir històries. Un instint que, per l'escriptor, servei per diversió, per treure'n un rendiment, etc. En aquest llibre per exemple es pot llegir el conte Intermitent, sobre una persona que fa autoestop a la carretera de Vic a Manlleu.
 

Jordi Puntí, a l'Institut de Vic Foto: Josep M. Montaner

 
Els dics - Irene Solà
Irene Solà va presentar la seva primera novel·laEls dics. L'escriptora de Malla reflexiona sobre l'origen de les històries, a qui pertanyen o quin poder té el qui les explica. En aquest sentit, "els dics barregen les escenes quotidianes d'històries fictícies". Solà va remarcar que li interessava endinsar-se en el món rural. Per això el poble rural podria ben ser la comarca d'Osona i Malla. "M'interessava barrejar la ruralitat i l'experimentalitat que no sempre van de la mà".
 

Irene Solà a l'Institut de Vic Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a