Vuit-cents alumnes d'Osona, a punt de viatjar pels musicals a la cantata «Cantem junts»

Santa Eugènia de Berga acull aquest divendres l’acte que repassa una desena de cançons de musicals

Cantata a Folgueroles, el passat 2016.
Cantata a Folgueroles, el passat 2016. | Josep M. Montaner
19 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:42h
Un total de 812 alumnes de Primària d’Osona que participen a la cantata “Cantem junts” ja estan a punt per endinsar-se en els musicals. Aquest divendres, Santa Eugènia de Berga acull l’acte que repassa tot tipus musicals, des dels clàssics fins als més moderns. Així doncs s’hi podrà sentir Mar i Cel, Els Miserables, Cats, El Mag d'Oz, Mary Poppins, El Rei Lleó o La Bella i la Bèstia. Aquesta és la tercera edició de "Cantem junts" que enguany porta per títol "Viatge al cor dels musicals. L'espectacle és aquest divendres, 20 d’abril, a la zona esportiva de Santa Eugènia a dos quarts de 7 del vespre.

Hi participen les escoles de Sant Marc de Calldetenes, Mossèn Cinto de Folgueroles, Bellpuig i El Roser de Sant Julià de Vilatorta, Jacint Verdaguer de Santa Eugènia de Berga i l'escola de Vilanova de Sau; que compten amb la col·laboració de tots els ajuntaments d'aquests municipis i també el de Tavèrnoles.

L’encarregat de la dramatúrgia i la direcció artística és Toni Font-Mir. Durant la roda de premsa de presentació, destacava que “mai s’ha fet una cantata sobre el teatre musical a Catalunya” i va remarcar que moltes de les cançons interpretades han estat traduïdes i adaptades expressament per l’ocasió. 

Per la seva banda, la directora del projecte, Buia Reixach, destacava que "és un projecte que perdura en les memòries dels infants" i que els alumnes "tenen consciència que estem creant un producte artístic i mereix un respecte i un esforç". En aquest sentit remarcava que “els pobles petits poden fer coses molt grans”.

A més de la direcció musical de Buia Reixach els 800 intèrprets aniran acompanyats de l'actriu Andrea Alfredo, Franco Molinari al contrabaix, Pep Solà a la bateria, i Guillem Soler al piano. La selecció de temes ha estat escollida pels equips de mestres de música, Reixach i Font-Mir. La primera edició es va fer a Sant Julià de Vilatorta (2014), la segona a Folgueroles (2016) i ara és el torn de Santa Eugènia.
 

Els alcaldes dels sis municipis i els professors de les escoles que hi participen a l'escola Jacint Verdaguer de Santa Eugènia de Berga Foto: ACN