El valor del silenci

Carta d'una lectora que reflexiona sobre el silenci

per Redacció, 16 d'abril de 2018 a les 18:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
CARTES AL DIRECTOR
Montserrat Rosell, Vic


El valor del silenci

Ni la millor cançó del món iguala el poder de la quietud, que aporta beneficis al cor i al cervell. Quantes vegades hem sentit persones que parlen cridant! Les cases estan plenes de pantalles i abaixar el volum no està de moda.

Els joves viuen en un ambient de soroll que els altera la seva capacitat de memòria i aprenentatge. El silenci facilita el control de la tensió arterial, baixa el risc cardiovascular, prevenint, per tant, malalties al cor i ictus, i predisposa als beneficis d'una vida reflexiva i amb pau interior.

Una vida intel·lectual activa que requereix concentració i, per tant, silenci, compleix un paper protector en les neurones. Ja sabem que un nivell educatiu alt es vincula a un menor risc de patir alzheimer.


No fa falta aïllar-se, ni molt menys, n'hi ha prou amb viure la vida amb especial atenció a la calma. Silenci és llegir, pensar, no deixar-se portar, parar-se si és necessari, escoltar per aprendre... és una actitud davant la vida. La paraula pot transformar la realitat, però només el silenci ens transforma a nosaltres mateixos.

 

Participació