Mercè Conesa situa la UVic-UCC com un «instrument clau per fixar el talent al territori»

La Diputació ha destinat 500.000 euros en les obres de rehabilitació i l'equipament de la nova Facultat de Medicina

Mercè Conesa ha visitat la taula d'anatomia de la Facultat de Medicina de Vic.
Mercè Conesa ha visitat la taula d'anatomia de la Facultat de Medicina de Vic. | Josep M. Montaner
16 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:38h
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha visitat aquest dilluns al migdia la Facultat de Medicina de la UVic-UCC. Conesa ha posat en valor la Universitat com un "instrument clau per fixar el talent al territori". En aquest mateix sentit, ha destacat que, a més, fa créixer "en oportunitats, capacitació i dinamisme". D'aquesta manera es potencia que l'equipament sigui un nou pol d'atracció d'activitat econòmica per la ciutat i Osona.

La presidenta de l'ens ha remarcat que aquesta col·laboració "publico-privada" forma part d'un dels objectius fonamentals de la Diputació: "el reequilibri del territori". Així "ens permet explicar i ser exemple de com cal gestionar un territori que el volem equilibrat amb independència de la capital del país".
 

Arimany, Erra, Conesa i Montaña, durant la roda de premsa. Foto: Josep M. Montaner


Han acompanyat la presidenta de la Diputació, l'alcaldessa de Vic i presidenta de la Fundació Universitària Balmes (FUB), Anna Erra; el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña; i el president del Patronat de la Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut i regidor de Vic, Josep Arimany.

Anna Erra ha agraït la col·laboració de l'ens i ha remarcat que el projecte "aposta pel coneixement per fer créixer el talent i per donar una oportunitat als joves" del territori. En aquest mateix sentit, el rector Montaña ha remarcat que la Facultat de Medicina és un "motor intern per la universitat i alhora un motor de desenvolupament del seu entorn". Josep Arimany, per la seva banda, ha expressat el seu agraïment, tot remarcant la "consolidació de la universitat" i l'aportació que fa en el territori, sobretot en "l'àmbit de la salut i de la recerca en salut". Conesa ha pogut visitar les instal·lacions que es van estrenar aquest setembre.
 

Ensenyant com funciona la taula antatòmica digital. Foto: Josep M. Montaner


Inversió de 500.000 euros

Aquesta col·laboració es tradueix en una inversió de 500.000 euros que s'han destinat a l'equipació de la facultat en tecnologia i també en l'arranjament dels aularis. El cost total del projecte de remodelació de l'antiga fàbrica de Can Baumann per poder-la adaptar a l'ús acadèmic ascendeix a 2.200.000 euros, pressupost que inclou les obres i el contingut.

A més de l'aportació de la Diputació, la Fundació "La Caixa" i la Fundació Universitària Balmes aportaran 500.000 euros cadascuna i, l'agrupació empresarial Ausa Futur, també invertirà 700.000 euros en aquest projecte. D'altra banda, l'Ajuntament de Vic ha cedit a la FUB el terreny i l'edifici principal de l'antiga fàbrica adobera.
 

Autoritats assitents a l'acte. Foto: Josep M. Montaner



 
Arxivat a