Pels Camins dels Matxos amplia la dimensió social amb una festa solidària

La prova, que celebra aquest diumenge 15 d'abril des de Torelló la 17a edició, supera ja el miler d'inscrits, entre els quals la campiona de 2017 i favorita, Mònica Comas, a més de Jonathan Mora i Lluis Ruiz | El recorregut de 63 quilòmetres i 6.200 metres de desnivell acumulat corona tres grans pics del territori: Bellmunt (1.246m), Puigsacalm (1.514m) i Cabrera (1.316m)

D'esquerra a dreta: el batlle de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega; Toni Colomo; el president del CET, Lambert Guix; i  Èric Sibina, l'alcalde de de Sant Vicenç de Torelló;
D'esquerra a dreta: el batlle de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega; Toni Colomo; el president del CET, Lambert Guix; i Èric Sibina, l'alcalde de de Sant Vicenç de Torelló; | Josep Maria Montaner.
Redacció
13 d'abril del 2018
Actualitzat el 16 d'abril a les 11:31h
Pels Camins dels Matxoso ja ho té tot a punt per a una dissetena edició que enguany s’amplia a tot el cap de setmana. Amb l’objectiu de reforçar-ne la dimensió social, aquest dissabte, un dia abans de la prova, s’estrena una etapa prèvia amb una jornada festiva a la plaça Nova de Torelló.

“Volem demostrar que els Matxos és més que una cursa de muntanya, i a més de mantenir la seva qualitat, volem involucrar-nos amb el poble i organitzar activitats culturals i socials potents”, va explicar aquest dimecres –durant la presentació al Rebost de les Gambires– el president del Centre Excursionista Torelló (CET), Lambert Guix. És per això que, a banda de la recollida de dorsals i el brífing, hi haurà una arrossada popular, vermut musical amb el grup Mazoni i més música amb Dj’s Vicvulture Sound Sisters.
 
Després d’assolir el rècord de participació a l’edició passada, amb la incorporació del Tastet de Matxos, de 23 quilòmetres, el nombre d’inscrits supera enguany el miler, la xifra més alta de la seva història. L’augment de participants s’explica per la consolidació del Tastet de Matxos, en què s’han ampliat les places fins a 400, un centenar més que l’any passat. “Vam observar que a l’edició passada vam engrescar gent que no estava iniciada a les curses de muntanya” i a més, existeix una tendència creixent per realitzar “distàncies curtes”, explica Guix.
 
Els 618 participants restants correran la prova mare Pels Camins dels Matxos, un recorregut de 63 quilòmetres i 6.200 metres de desnivell acumulat que porta els participants a coronar tres dels grans pics del territori, entre Osona i la Garrotxa: Bellmunt (1.246m), Puigsacalm (1.514m) i Cabrera (1.316m). La sortida de Pels Camins dels Matxos serà diumenge 15 a 2/4 de 7 del matí de la plaça de la Sardana de Torelló. El Tastet de Matxos començarà dues hores més tard, des del mateix punt.
 
Una cursa reconeguda del Prepirineu

Un any més, el recorregut de 63 quilòmetres de Pels Camins dels Matxos donarà punts per a la Ultra Trail del Montblanc (UTMB) 2017. Els participants que finalitzin la prova sumaran 4 punts.

La cursa tornarà a comptar amb la participació d’alguns corredors de referència al territori. Hi repetirà la manlleuenca Mònica Comas, campiona de la prova a l’edició passada, o el local Jonathan Mora, que enguany té opcions per aconseguir un èxit que fa anys que persegueix. Tot i això, tindrà altres rivals destacats com Lluís Ruiz, Sergi Massip o Diego Arroyo.
Una edició encara més solidària

Pels Camins dels Matxos continua consolidant la part més altruista de la prova. Després de l’èxit dels dorsals solidaris l’any passat, en aquesta edició la iniciativa s’ha ampliat als participants i prop de 500 han fet una aportació econòmica al moment d’inscriure’s. La recaptació es destinarà íntegrament a l’Associació Gent Gran en Marxa de Torelló dins el projecte ‘Mengem calent’, per oferir beques menjador a persones en situació de risc, per motius econòmics o perquè viuen soles. A més, amb el suport de Càritas Torelló, s’ha iniciat el projecte Passes Solidàries, una recollida de calçat esportiu usat i amb bon estat amb l’objectiu d’ajudar a les persones de la Vall del Ges que tenen dificultats per anar amb un bon calçat.

Els escoltes de Torelló i Sant Pere lideren Matxitus

Aquest any els Matxitus estaran encapçalats pels escoltes de Torelló i de Sant Pere de Torelló. Desenes de nens i nens faran una ruta guiada d’unes tres hores per l’entorn de Pels Camins dels Matxos per descobrir la vegetació, la flora i la fauna de la zona amb l’objectiu d’acostar els infants al coneixement del territori i l’estima per la natura.
 

Cartell amb les activitats paral·leles que es desenvoluparan durant tot el cap de setmana. Foto: @pcdmatxos

Arxivat a