Manlleu dedica una sala de la biblioteca a Antoni i Joan Contijoch

Aquest dimarts al vespre es fa un acte d'homenatge a la nissaga d'impressors manlleuencs

Biblioteca Municipal de Manlleu
Biblioteca Municipal de Manlleu | Adrià Costa
Redacció
09 d'abril del 2018

Antoni i Joan Contijoch Foto: Aj. de Manlleu


L'Ajuntament de Manlleu dedicarà una de les sales de la Biblioteca Municipal als dos impressors manlleuencs Antoni i Joan Contijoch. Antoni va fundar la impremta Tipografia Manlleuenca l'any 1919, amb només 16 anys, amb el suport del seu pare Josep Contijoch. L'any 1936 la impremta va passar a dir-se Gràfiques Manlleu. Paral·lelament a la seva activitat empresarial, també va exercir de periodista en diferents periòdics i Jutge de Pau durant 16 anys.

Per la seva banda, Joan Contijoch, va continuar el llegat del seu pare a la impremta Gràfiques Manlleu, ampliant i expandint l'empresa. Va ser l'últim president de Caixa Manlleu, vicepresident d'Unnim, i en els últims anys President i President d'Honor de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i patró de la Fundació Antigues Caixes Catalanes. Va ser a través del seu càrrec a la Fundació Antiga Caixa Manlleu que Joan Contijoch va facilitar el trasllat de la Biblioteca de Manlleu a la seu de l'Antiga Caixa Manlleu.

Punt neuràlgic d'activitat cultural

L'Espai Contijoch és un dels punts neuràlgics d'activitat cultural de la biblioteca. S'hi reuneix el club de lectura, s'hi fan cursos i tallers, s'hi reuneix el Grup Impulsor del PEC, o s'hi fan activitats de foment a la lectura a alumnes de secundària, entre altres.

L'acte d'inauguració és aquest dimarts a dos quarts de 8 amb Josefa Contijoch, que farà una glossa del seu pare Antoni Contijoch, i Joaquim Albareda, que parlarà de Joan Contijoch. També es comptarà amb la participació d'alguns alumnes i professors de l'Escola de Música de Manlleu.
Arxivat a