Alumnes de l'Institut de Vic fan vídeos per fomentar el civisme entre els joves

La iniciativa #iGeneration és un treball entre la regidoria de Convivència i Seguretat amb l'alumnat del centre educatiu

Un dels vídeos publicats
Un dels vídeos publicats | YouTube
Redacció
09 d'abril del 2018

La tinença responsable de mascotes, el mal ús de les deixalles i el vandalisme centren els tres vídeos de prop d'un minut de durada que han fet alguns alumnes de l'Institut de Vic. La iniciativa #iGeneration és fruit de col·laboració entre l'Ajuntament i l'institut en matèria de civisme juvenil. Aquesta és la segona edició.

Durant la roda de premsa de presentació, la regidora de Convivència i Seguretat, Susagna Roura, explicava que amb la iniciativa es treballa el civisme amb l'objectiu de fomentar els comportaments cívics tant a dins com a fora de l'aula. Roura va agrair l'elevat grau de compromís dels alumnes del centre en el projecte, que creu que els portarà a adonar-se del cost que té ser incívic, ja que els diners que, per exemple, invertits a reparar mobiliari urbà fa que no es puguin destinar a una altra finalitat més rellevant. "La suma d'esforços entre els joves i l'Ajuntament farà que tinguem una ciutat més segura i més cívica", apuntava.

Precisament els vídeos responen a les problemàtiques més identificades pels propis joves, tal com destacava la responsable d'Agents Cívics de l'Ajuntament de Vic, Cristina Molas. Per la seva banda, el secretari de l'Institut de Vic, Pep Berenguer, va remarcar que els mateixos joves seran els encarregats de fer difusió dels vídeos. A través dels delegats, es faran arribar aquests vídeos a tot l'alumnat mitjançant xarxes de missatgeria instantània i també es difondran per xarxes socials i entre els diversos contactes.
 

Griselda Armengol, Pep Berenguer, Susagna Roura i Cristina Molas, durant la presentació Foto: Aj. de Vic



Arxivat a